Mainos

Vankikarkuri anasti naiselta lompakon – pakomatka tyssäsi Musiikkitalolle

Poliisipartio sai tehtäväksi mennä Helsingin Musiikkitalolle, jossa ilmoituksen mukaan oli järjestyksenvalvojilla kiinniotettuna varkauteen epäilty mies.

Musiikkitalon järjestyksenvalvoja kertoi poliisille, että Musiikkitalon infopisteeseen oli tullut ilmoittautumaan nainen, joka oli kertonut että joku mies oli anastanut hänen käsilaukustaan lompakon. Mies oli kuitenkin heittänyt lompakon maahan ja poistunut nopeasti paikalta, kun nainen oli tullut takaisin laukkunsa luokse.

Järjestyksenvalvojat olivat katsoneet kameratallenteen, jossa tapahtuma näkyi ja ottaneet kiinni tuntomerkkeihin sopivan henkilön. Teosta epäilty ja kiinniotettu mies oli pyörinyt noin tunnin Sibelius-Akatemian ovien edessä ennen tapahtumaa.

Tallenteesta on nähtävissä, että järjestyksenvalvojien kiinni ottama mies oli ottanut esineen naisen laukusta. Naisen tullessa toalettitiloista mies oli heittänyt esineen lattialle ja poistunut nopeasti paikalta.

Epäilty mies kertoi poliisille auliisti nimensä. Mies kertoi olevansa Helsingissä vain kaveriaan moikkaamassa ja olisi vahingossa eksynyt Musiikkitaloon. Oman kertoman mukaan hänellä oli ollut tarkoitus mennä Kiasmaan. Mies kiisti osallisuutensa mihinkään tapahtuneeseen.

Miehellä ei ollut kuitenkaan henkilöllisyyspapereita mukana, joten hänet vietiin poliisiasemalle henkilöllisyyttä selvittämään. Poliisiasemalla mies kertoi poliisille oikean henkilöllisyytensä ja olevansa karkuteillä vankilasta. Mies kertoi poliisille, että hänen tarkoituksenaan oli erehdyttää poliisimiehiä henkilöllisyydestään, koska hän ei halunnut palata vankilaan.

Tarkastettaessa miestä tämän vasemmasta lahkeesta löytyi huumausaineeksi luokiteltavia tabletteja.

Henkilön hallusta ei löytynyt lompakosta anastettua omaisuutta.

Miestä epäillään varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies toimitettiin poliisin tiloihin, josta hänet toimitetaan edelleen vankilaan suorittamaan tuomiotaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.