Mainos

Vanjoki: Millainen johtaja Elop voi alaistensa edessä olla?

Nokian langattomien palvelujen yksikön entinen johtaja Anssi Vanjoki suhtautuu epäillen Nokian entisen toimitusjohtajan Stephen Elopin edellytyksiin toimia johtajana Microsoftilla.

Elop siirtyy Microsoftille matkapuhelinliiketoiminnan johtajaksi, jos Nokian matkapuhelintoimintojen myynti Microsoftille toteutuu.

– Minusta lähtökorvauksia suurempi huoli on se, että jos ja kun Elop siirtyy kaupan myötä johtamaan toimintaa Microsoftille, millainen johtaja hän voi olla alaistensa edessä kaiken tämän jälkeen, Vanjoki sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Nykyisin Lappeenrannan teknillisen yliopiston professorin virassa toimiva Vanjoki ei halunnut kommentoida Elopille räätälöityä, noin 19 miljoonan euron lähtökorvausta.

– En halua ottaa kantaa siihen, millainen porkkana on tarjottu. Se lienee kuitenkin pieni sivujuonne kokonaisuudessa, jossa strategia on epäonnistunut ja yritys joudutaan suurelta osin uudelleen strukturoimaan (jäsentämään) ja matkapuhelintoiminta myymään.

Vanjoki toivoo, että yrityskauppa säilyttäisi Nokian osaamisen Suomessa.

– Toivon, että toteutunut kauppa toisi Microsoftin laajat resurssit Suomeen käyttämään tätä osaamista, jota tässä maassa edelleenkin on, joskin hyvin kutistuneena.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.