Mainos

Vanhemmat vaativat homekoulua kiinni

Vantaalla alkaneella kolmipäiväisellä koululakolla vanhempainyhdistys haluaa vauhdittaa oppilaiden siirtämistä pois Mikkolan ala-asteen homeisista rakenteista peruskorjauksen ajaksi.

Tähän asti koulun oppilaat on siirretty rakennuksen toiseen päähän, jotta koulunkäynti voisi jatkua normaalisti. Vanhemmat kuitenkin järjestivät lakon, ja koulun vajaasta viidestä sadasta oppilaasta vain 45 ilmestyi tänäaamuna jatkamaan koulunkäyntiään Mikkolassa.

Vantaan sivistystoimenjohtaja Aulis Pitkälä pitää vanhempainyhdistyksen järjestämää lakkoa ymmärrettävänä protestina. Hän kuitenkin painottaa sitä, että Mikkolassa koulunkäyntiä on jatkettu tilapäisjärjestelyin ympäristökeskuksen lausunnon turvin.

-Maanantaina tulleessa lausunnossa todetaan, että niissä tiloissa, joissa opetusta on nyt annettu, voidaan oleskella, Pitkälä sanoo. Vanhemmat haluaisivat, että oppilaat siirrettäisiin peruskorjauksen ajaksi väliaikaistiloihin kouluparakkeihin, eikä jumppasaliin ja eräisiin luokkiin. Erimielisyyttä kaupungin ja vanhempien kesken on syntynyt siitä, kuinka monta parakkia kaupunki hankkii ja joutuvatko oppilaat vuorottelemaan parakkien sekä koulurakennuksen käytössä.

Vanhempien mukaan kaikkien oppilaiden tulisi saada opetusta neljässä tilapäisparakissa, kun taas Vantaan mielestä kaksi 12 luokkaa vetävää parakkia riittää muiden käyttäessä koulurakennusta. Mikkolan koululle on jo esitetty 12,5 miljoonan markan varoja peruskorjaukseen tänä vuonna. Vantaan kaupunginvaltuusto ottaa kantaa asiaan maanantaina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.