Vanhemmat kieltäytyivät hyväksymästä, että heidän lapsensa on transsukupuolinen – menettivät huoltajuuden

Uskonnollisuuteensa vedonneet vanhemmat eivät halunneet transsukupuolisen lapsensa aloittavan hormonihoitoja.

Amerikkalaistuomioistuin otti teini-ikäisen lapsen huoltajuuden pois vanhemmilta, jotka eivät suostuneet auttamaan transsukupuolista lastaan. Uskonnollisuuteensa vedonneet vanhemmat eivät antaneet 17-vuotiaan aloittaa hormonihoitoja, kertoo Washington Times.

Nuori on määritelty syntymässä naiseksi, mutta on mies. Vanhemmat eivät suostuneet myöntämään hänelle hoitoja, tai esimerkiksi kutsumaan lastaan hänen toivomallaan miehen etunimellä.

Vanhemmat olivat "aidosti hämmentyneitä" diagnoosista

Vanhemmat yrittivät etsiä apua lapsensa ahdistukseen ja masennukseen, ja olivat "aidosti yllättyneitä ja hämmentyneitä" siitä, että tällä diagnosoitiin kehodysforia eli kehoristiriita. Se on voimakasta vierauden tunnetta oman kehon itselle vääristä kehon sukupuolipiirteistä. 

Tuomari määräsi huoltajuuden lapsen isovanhemmille. He saavat oikeuden auttaa nuorta esimerkiksi nimenmuutosprosessissa.

Tuomari: Lapella oikeus tavoitella elämää eri sukupuoli-identiteetissä

Tuomarin mukaan on valitettavaa, että perheen sisäisen ongelman ratkaisemiseen tarvittiin tuomiota. Oikeusprosessi kesti yli vuoden. Tuomarin mukaan kaikille asianosaisille oli varmasti käynyt laajasti ilmi se, että lapsen sukupuoli voi olla moninainen.

– Hänellä on perusteltu oikeus tavoitella elämää eri sukupuoli-identiteetissä kuin siinä, joka hänelle on syntymässä määrätty, tuomari Sylvia Sieve Hendon kommentoi.

***

7:58

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja