Mainos

Vanhanen väistelee yhä erokysymystä

Pääministeri Matti Vanhanen ei vieläkään vastaa, aikooko hän erota vaalirahakohun vuoksi vai ei. Vanhanen muistutti Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, että eduskunta tekee ratkaisun asiassa.

Valtioneuvosto antaa ensi keskiviikkona tiedonannon vaalirahoituksesta, ja eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta.

Vanhanen ei aio myöskään ruveta poliittiseksi ruumiiksi vaalirahaskandaalissa. Pääministeri kieltäytyy kantamasta yksin vastuuta vuosikymmenien aikana syntyneestä järjestelmästä ja muiden puolueiden epäselvyyksistä.

- Minunko pitäisi kantaa vastuu vuosikymmeniä sitten luoduista tavoista? Meillä on kymmenien vuosien perinne siitä, miten eri tahot tukevat poliittista toimintaa. Jos virheitä on tehty, nyt niitä korjataan nykypäivän näkemystä vastaavaksi, Vanhanen sanoo.

Vanhanen haluaisi kieltää vaalituen antamisen kunnilta, kaupungeilta ja valtionyhtiöiltä. Hänen mielestään vaalirahoituslaki pitäisi näiltä osin muuttaa.

Vanhanen sanoo, ettei itsekään tiennyt, millä summalla Nuorisosäätiö häntä tuki presidentinvaaleissa.

- Ymmärrän moraalisen tuohtumuksen tässä. Sitä aiheuttaa se, että väitetään säätiön käyttäneen nuorisotyöhön tarkoitettuja varoja poliittiseen tarkoitukseen. Vaikka on sanottu, että säätiöllä on muitakin varoja, sitä ei ole uskottu. Säätiöllä on muun muassa liiketiloja, joiden tuotot eivät ole millään tavoin kytkeytyneet valtion omistukseen, Vanhanen muistuttaa.

Vanhaselta kyseltiin myös siitä, onko valehteleminen syy erota tehtävästä. Hän ei kuitenkaan suoraan vastannut kysymykseen, vaan halusi tietää, mitä valehtelulla tarkoitetaan.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 27.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.