Mainos

Vanhanen odotetusti jatkokaudelle

Matti Vanhanen jatkaa keskustan puheenjohtajana myös seuraavat kaksi vuotta. Vanhanen kukitettiin jatkokaudelle yksimielisesti Joensuun puoluekokouksessa.

Kiitospuheessaan Vanhanen sanoi tehtävän innostavan häntä "hirvittävän paljon". Hän sanoi johtavansa maata pääministerinä erittäin määrätietoisesti seuraavat kaksi vuotta.

Vanhanen vakuutti myös, että maassa ei vaalirahakohusta huolimatta ole poliittista kriisiä ja hallituksen yhteishenki on hyvä ja vahva. Keskusta aikoo hänen mukaansa pitää paikkansa maan ykköspuolueena vastakin.

Keskustajohtaja halusi myös, että puolueen kunnallisvaaliehdokkaista puolet on naisia.

Kokouspuheenvuoroissa Vanhasta ei arvosteltu, vaan hän sai omiltaan kiitosta ja tukea.

Vanhanen valittiin keskustan puheenjohtajaksi nyt neljännen kerran. Hän tuli tehtävään syksyllä 2003 ylimääräisessä puoluekokouksessa Anneli Jäätteenmäen kesken jääneen kauden jälkeen.

Tuomo Puumala pudotti Kiviniemen puoluejohdosta

Naisten edustus keskustan puoluejohdossa jää vastedes ympäristöministeri Paula Lehtomäen varaan. Keskusta äänesti Joensuun puoluekokouksessa varapuheenjohtajikseen Lehtomäen, Tuomo Puumalan ja Antti Rantakankaan.

Puumala pudotti näin puoluejohdosta jatkokautta havitelleen alue- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen.

Lehtomäki sai vaalissa 1400, Puumala 970 ja Rantakangas 932 ääntä. Paikkansa hävinnyt Kiviniemi sai 820 ääntä.

Muista valitsematta jääneistä Elsi Katainen sai 588, Esko Kiviranta 212 ja Aila Paloniemi 175 ääntä.

Lehtomäki sanoi ymmärtävänsä, että monet keskustan naiset ovat tulokseen pettyneitä. Hän vakuutti kuitenkin pitävänsä huolen siitä, että vastaa yksin vähintään kahta naista puoluejohdossa.

Puumala oli onnellinen valinnastaan, joka oli kokouksessa ennustettavissa jo hänen saamiensa suosionosoitusten voimakkuudesta. Vasta 26-vuotias kokkolalainen on keskustanuorten puheenjohtaja ja nykyeduskunnan nuorin kansanedustaja.

Kiviniemi otti tappionsa tyynesti ja sanoi jatkavansa työtä puolueen hyväksi ministerinä ja kansanedustajana. Hän lohduttautui sillä, että varapuheenjohtajan paikan hävinnyt voi päästä vaikka komissaariksi, kuten Olli Rehnille on käynyt.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.