Vanha nokkimisjärjestys historiaa? Charles Leclercin huippuotteet pakottavat Ferrarin muutoksiin – "Kaikki ovat ymmärtäneet sen"

Ferrarin Charles Leclerc täräytti epäilijöilleen jauhot suuhun Bahrainissa, jossa nuori monacolainen väläytti huimaa nopeuttaan, kunnes tekninen vika vei häneltä voiton.

Leclerc oli Bahrainin kilpailun jälkeen F1-kansan huulilla. 21-vuotias kuljettaja hallitsi vakuuttavasti koko kisaviikonloppua ja oli pitkään kiinni uransa ensimmäisessä voitossa, kunnes tekniset huolet pudottivat Leclercin kolmanneksi. Pettymyksestä huolimatta huima esitys jätti jälkensä F1-kansaan.

– Osa meidän tiimistä povasi häntä jo vahvemmaksi kuljettajaksi tälle kaudelle kuin Sebastian Vettel. Bahrainin kilpailu oli osoitus siitä, että noille lahjoille ja puheille on pontta, C Moren F1-selostaja Niki Juusela toteaa MTV Uutiset Livessä.

– Tuo oli viimeistään sellainen näpäytys kaikille epäilijöille, että hänestä on maailmanmestariksi lyhyellä ja nopeallakin aikajänteellä, Juusela jatkaa.

Bahrainin kisaa pitkään johtaneen Leclercin vauhti putosi dramaattisesti teknisten ongelmien vuoksi kilpailun loppuhetkillä, mikä pudotti monacolaisen lopulta kolmanneksi Mercedes-kaksikon Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen taakse. Leclercin epäonni herätti F1-varikolla erityisen reaktion.

– En muista yhtäkään kuljettajaa, jonka epäonnen takana olisi ollut noin paljon empatiaa kuin Charles Leclercillä. Varikolla oli yksimielinen ilmapiiri sen suhteen, että nyt vietiin väärältä mieheltä voitto, Juusela kuvailee.

Ferrari julisti vielä ennen kauden alkua, että Leclerc lähtee kauteen selkeästi tallin kakkoskuskina. Nyt äänen kellossa on kuitenkin muututtava, sillä Leclerc on näyttänyt pystyvänsä taistelemaan tällä kaudella jopa maailmanmestaruudesta.

– Puheet täytyy ottaa takaisin jo edellisen kilpailun jälkeen. Vettel ei pysty vastaamaan Leclercin vauhtiin. Enää ei tarvitse keskustella siitä. Tilanne on kääntynyt päälaelleen. Kaikki ovat ymmärtäneet sen, kuinka kovasta kaverista on kyse.

– Enää ei tarvitse pidätellä radalla. Jos nähdään, että Leclerc on nopeampi, ohi saa mennä. Mitä järkeä on pitää supernopeaa ikeen alla ja vetää suitsista? Ferrari tekisi itsestään hölmön, jos se toimisi tällä tavalla, Juusela toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat