Vammautuneen naisen järkyttävät kokemukset julkisesta liikenteestä saavuttivat uuden tason: "Siinä vaiheessa totesin, etten pystyisi sivistämään tätä naista"

2:15
Tiedätkö, miksi koirat ulvovat?

Brittimediat Metro UK sekä Liverpool Echo kertovat nuoresta naisesta, jonka kohtalo todistaa, ettei kanssaihmisiltä heru aina ymmärrystä.

Megan Taylor, 22, oli matkaamassa bussissa opaskoiransa Rowleyn kanssa, kun hän sai osaksensa kohtuutonta ryöpytystä.

Kanssamatkustaja tivasi, miksi bussissa on koira ja vaati eläimen poistamista autosta. Megan yritti selittää naiselle, että kyseessä on hänen opaskoiransa, mutta nainen ei selitystä noin vain niellyt. Megan kertoo tämän väittäneen kivenkovaan, että mustat labradorinnoutajat eivät voi opaskoiria olla – ainoastaan kellertävät.

– Siinä vaiheessa totesin, etten pystyisi sivistämään tätä naista, eikä se olisi edes vaivan arvoista, Megan sanoo brittimedioiden mukaan.

Ulkonäkö voi pettää 


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Megan on kärsinyt ajoittaisesta sokeudesta siitä lähtien, kun hän sai päähänsä vamman 15-vuotiaana. Vamma on aiheuttanut näön väliaikaisen menetyksen lisäksi ongelmia kuulon, tasapainon, pyörtyilyn ja huimauksen kanssa. Näkö- ja liikuntavammansa vuoksi Megan on tarvinnut opas- ja avustajakoiran apua.

Kenties nuoren ihmisen ulkomuoto on kuitenkin ilmeisesti saanut monet epäilemään Meganin terveydentilaa. Bussissa matkustanut nainen ei nimittäin ollut ensimmäinen, joka on solvannut Megania.

– Heikon tasapainon ja ennustamattomien pyörtymiskohtausten vuoksi minun ei ole turvallista seistä bussissa tai junassa. Kuitenkin monesti kysyttyäni istumapaikkaa minua on kielletty istumasta, sillä en näytä vammautuneelta, hän kertoo Liverpool Echolle.

Meganin mukaan näissä tapauksissa edes hätäkortin näyttäminen tai opaskoiran osoittaminen eivät ole auttaneet tilanteeseen. Istumapaikan sijaan hän on saanut osakseen naurua, työntelyä sekä syyttelyä liiallisesta alkoholinkäytöstä, jonka jotkut ovat uskoneet olevan syy hänen ongelmiinsa.

Ihmisten käyttäytyminen on johtanut siihen, että Megan hermoilee jatkuvasti julkisessa liikenteessä matkustamisesta.

Avustajakoirat eivät vain sokeille 

Megan sanoo, että suurin osa ihmisistä kuitenkin on mukavia. Hän toivoo silti, että ihmiset ymmärtäisivät paremmin opas- ja avustajakoirien olevan apuna myös muille kuin pysyvästi sokeille. Ja etteivät kaikki opas- ja avustajakoirat ole todellakaan mustia.

Meganin omat opaskoirat auttavat omistajaansa liikkumisen lisäksi päivittäisissä askareissa ja jopa avun hankkimisessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja