Sokea mies avautuu ihmisten välinpitämättömyydestä – kukaan ei luovuttanut paikkaansa junassa: "Elämä on tarpeeksi vaikeaa"

4:44

Sokea mies avautui Twitterissä junassa kokemastaan kohtelusta.

Yllä olevalla videolla 17-vuotiaana halvaantunut Topi kertoo, kuinka paljon apua avustajakoira Chilistä hänelle on.

37-vuotias sokea brittimies murtui kyyneliin, kun yksikään lontoolaisista kanssamatkustajista ei luovuttanut miehelle ja tämän opaskoiralle paikkaa täpötäydessä junassa.

– Ihmiset voivat olla niin itsekkäitä, he teeskentelevät, etteivät näe tai kuule, kun kysyn, onko paikkoja vapaana, Amit Patel -niminen mies totesi twiitissään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– On niin nöyryyttävää kamppailla sen kanssa, että löytäisin jotain, mistä pitää kiinni ja pitäisin Kikan (koiran) turvassa samaan aikaan, silloin näet kyyneleen valuvan kasvoillani. Elämä on tarpeeksi vaikeaa.

Patel joutui seisomaan selkä ovia vasten yrittäen olla liukastumatta. Kika-koira puolestaan liukui märällä lattialla. Mies antoi koiralleen käskyn etsiä paikka, mutta kukaan matkustajista ei luovuttanut omaansa.

Aiemmin lääkärinä toiminut Patel menetti näkönsä viisi vuotta sitten. Sokeutunut mies hankki avukseen Kika-nimisen opaskoiran, jonka silmin mies kertoo kokemuksistaan koiran Twitter-tilillä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

"Hän on sokea, ei rampa"

Patel sai twiittiensä johdosta runsaasti tsemppiviestejä tilanteesta järkyttyneiltä ihmisiltä. Patel kiitteli ystävällisistä viesteistä, mutta kertoi ongelman olevan päivittäinen.

– Yksi pieni ystävällisyyden ele olisi voinut muuttaa tilanteen täysin, mies toteaa.

Kaikki eivät suhtautuneet miehen ongelmaan myötämielisesti. Tapausta kommentoineiden joukossa oli myös heitä, jotka ihmettelivät, miksei sokea mies voisi seisoa.

– Ongelma on hänen silmissään, ei jaloissaan, huomautti muun muassa eräs Tina-niminen nainen Facebookissa.

– Hän on sokea, ei vanha tai rampa, hän voi seistä niin kuin muutkin, totesi myös Kenneth-niminen mies.

Lähteet: Bored Panda, Metro

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja