”Valtterille varmasti iso isku” – Toto Wolff näkee Bottaksen taistelijan luonteen kestäneen osumat

Mercedes-pomo Toto Wolff haluaa antaa Valtteri Bottakselle nyt aikaa ladata akkunsa ja valmistautua rauhassa tulevaan F1-kauteen.

Videolla C Moren asiantuntijan Toni Vilanderin kommentit Valtteri Bottaksen kaudesta.

Bottaksen kausi päättyi pettymykseen hänen jäätyään kauas tallikaveristaan Lewis Hamiltonista loppukauden kisoissa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalassa medialle puhunut Toto Wolff kuitenkin haluaa ottaa päättyvästä vuodesta hyvät asiat ensi kauteen.

– Minusta hän ajoi korkeammalla tasolla kauden ensimmäisellä puoliskolla, ja MM-pisteet kertovat sen. Hän olisi voinut johtaa MM-sarjaa Bakun jälkeen, Wolff viittaa RaceFans-sivuston mukaan Bottaksen dramaattiseen keskeytykseen Azerbaidzhanissa.

Sen sijaan kauden lopun tasonlasku oli pitkälti seurausta Mercedeksen vaikeasta päätöksestä pelata mestaruutta vahvemmassa asemassa olleen Hamiltonin pussiin.

– Sillä hetkellä, kun viet mestaruusmahdollisuuden kuskilta, joka on niin keskittynyt maailmanmestaruuden voittamiseen, ja jos hän on Mercedeksellä, sillä on negatiivinen vaikutus, myöntää Wolff.

– Se on vaikuttanut myös Valtteriin, vaikka hän sanoisi, että hän on kunnossa. Tässä puhutaan taistelijasta, ja olen varma, että se on iso isku, jota täytyy sulatella.

Bottas piti Mercedeksen henkeä yllä

Wolffin mukaan Bottas ei kuitenkaan antanut negatiivisuuden vaikuttaa mitenkään tallin sisäiseen toimintaan. Tallipomo haluaa nyt antaa suomalaiskuskille lepoa akkujen lataamiseen ja uuteen kauteen valmistautumiseen.

– Emme olisi voittaneet kuljettajien ja valmistajien mestaruutta ilman Valtteria, Wolff vakuuttaa.

– Valtteri ei antanut huonosta onnestaan huolimatta tsempin ja keskittymisen laskea tiimin sisällä. Hän oli aina kykenevä pitämään henkeä yllä.

– Joskus näkee kuskeja, joilla mestaruusmahdollisuuden katoaminen saa koko homman valumaan viemäristä alas. Siitä tulee negatiivista ja häiriintynyttä. Valtteri piti meidät loppuun asti positiivisina, Wolff kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat