F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas herätti miettimään: "Ero sankarin ja nollan välillä on niin pieni"

2:19
Valtteri Bottaksen aika-ajossa Abu Dhabissa kuultiin harvinaisesti Toto Wolffin ääni tiimiradiossa.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff haluaa antaa kuljettajilleen jatkossa tasaisemman työrauhan, jossa itseluottamuksen heilahtelut jäisivät mahdollisimman vähäisiksi.

Wolff kävi Valtteri Bottaksen kanssa loppukaudesta 2020 keskustelun palautteen antamisesta. Bottas kertoi kaipaavansa enemmän palautetta tiimiradiossa, jossa Wolff on tottunut itse puhumaan säästeliäästi.

Abu Dhabin aika-ajoissa kuultu Wolffin tsemppaus ”kaikki, mitä sinulta löytyy” oli jo osa uutta toimintatapaa. Tallipomo kertoo Autosport-lehdelle tarkastelevansa tallin toimintatapoja parantaakseen kuskien suoritustasoa loppukauden kisoissa.

– Meidän täytyy yhdessä ymmärtää, että kuskeille kaikessa on kyse mestaruuden voittamisesta, Wolff toteaa.

– Ja kun se on ratkaistu, meidän täytyy löytää keino pitää energiatasot ylhäällä. Ero voittamisen ja häviämisen, sankarin ja nollan välillä on vain niin pieni tässä lajissa, hän jatkaa.

Loppukaudesta myös Lewis Hamiltonin koronavirustartunta ja sitä seurannut George Russellin hyvä sisääntulo Mercedeksen kisakuskiksi onnistui keikuttamaan venettä.

– Jos hän (Bottas) olisi johtanut läpi Bahrainin toisen kisan ja voittanut sen, kukaan ei olisi kritisoinut Valtteria. Ja se oli kiinni hyvästä tai vähemmän hyvästä startista, Wolff sanoo.

Wolff haluaa antaa kuskeilleen tasapainoisemman työympäristön, jossa nämä voisivat luottaa itseensä kaikissa tilanteissa. Hän pitää Bottaksen kohdalla tasonvaihteluita enemmän huonon onnen kuin suoritusten heittelyn tuloksena.

– Emme saa heilua riemun ja masennuksen välillä siinä, miten arvioimme kuskejamme, vaan pitää pystyä näkemään keskiarvot ja auttaa kuskeja luottamaan itseensä, kehittämään itseään ja tekemään kestäviä tuloksia.

– (Valtteri) olisi voinut saada kourallisenkin lisää voittoja, ja mestaruustaistelu olisi voinut pystyä paljon, paljon pidempään auki. Hän suorittaa erittäin korkealla tasolla. Ei ole syytä kyseenalaistaa häntä, jos hänellä on tuollaisia loistavia viikonloppuja, Wolff jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja