”Valtteri on soturi” – Mercedes-pomo lyttää väitteet Bottaksen liiallisesta pehmeydestä

Tiimipelaajan kyvyt ja hyvä käytös ihmisiä kohtaan eivät tarkoita, että Valtteri Bottas olisi radalla liian pehmeä F1-sarjan tähtikaartiin, sanoo Mercedes-pomo Toto Wolff.

Videolla Toto Wolffin koko haastattelu C Morella.

Bottas on joutunut alistumaan kauden lopulla selvään kakkoskuskin asemaan Lewis Hamiltonin jäätyä yksin taistelemaan maailmanmestaruudesta. Kausi päättyy sunnuntaina Abu Dhabissa, ja tallipomo Wolff toivoo Bottaksen nappaavan kisasta kauden ainokaisen voittonsa.

– Se olisi erittäin tärkeää, jotta hän saisi päätettyä kauden hyvin ja tuotua sen (fiiliksen) talven yli.

– Hän on ollut fantastinen tiimipelaaja ja olisi voinut olla MM-kärkimies Bakun jälkeen ilman epäonneaan. Minusta hän ansaitsee voittaa kisan. Hän tulee olemaan vahva kilpailija ensi kaudella. Siitä ei ole epäilystäkään, Wolff sanoo C Moren haastattelussa.

Bottas on esittänyt ajoittain tiukkoja otteita radalla, mutta yleisesti häntä pidetään yhä liian pehmeänä noustakseen maailmanmestariksi. Wolff näkee suomalaiskuskinsa täysin toisin.

– Ei hän ole lainkaan pehmeä. Valtteri on soturi. Hän on hiljainen kaveri, mutta tiimipelaajana oleminen ei välttämättä tarkoita, että on pehmeä, Wolff kommentoi.

– Tämän ei pitäisi olla hänen mielessään, koska se on yksi hänen suurimmista vahvuuksistaan. Puhuminen pitää hoitaa radalla. Pitää lyödä tallikaverinsa ja muut radalla olevat. Vain sillä on merkitystä eikä hän ole pehmeä autossaan, tiimipomo näkee.

Lue myös:

    Uusimmat