F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mika Salo ei näe Valtteri Bottaksen avoimuudessa ongelmaa: ”Kun tiedostaa ne, niin sanoo ääneen”

5:33

Valtteri Bottaksen ankara itsekritiikki on toisinaan herättänyt ihmetystä vaikeiden hetkien kohdalla, mutta F1-asiantuntija Mika Salo ei lähtisi muuttamaan suomalaiskuskin tyyliä paremman menestyksen löytämiseksi.

Videolla C Moren asiantuntijan Toni Vilanderin yhteenveto Valtteri Bottaksen vaikeasta kaudesta.

Bottas kävi läpi erittäin vaikean kauden saatuaan sille loistavan alun. Hän piti Mercedeksen tallikaveriaan Lewis Hamiltonia tiukalla alkukauden aika-ajoissa, mutta kevään Azerbaidzhanin GP:n keskeytys rengasrikon takia vei häneltä loistavan tilaisuuden nousta MM-sarjan kärkipaikalle.

Kesän mittaan ote alkoi livetä selvästi Hamiltonin suuntaan eikä Mercedeksellä ollut enää alkusyksystä mitään mietittävää kuskien välisessä tilanteessa. Venäjällä Bottas joutui luovuttamaan orastaneen voiton Hamiltonin MM-taistelun hyväksi.

– Ei Valtterilla ole oikeastaan muuta vaihtoehtoa kuin nollata tämä kausi täysin ja ottaa uusiksi ensi vuonna, Mika Salo toteaa Bottaksen tilanteesta.

– Okei, aika moni asia meni pieleen tänä vuonna. Vaikka kuinka kauan olisi ollut siinä autossa, niin näin olisi voinut käydä. Baku oli tosi paha. Jos hän ei olisi keskeyttänyt johdosta, niin hän olisi johtanut sarjaa siinä vaiheessa, ja se olisi varmasti kääntänyt kauden ihan erilaiseksi.

Asetelma alkoi vaikuttaa loppukaudesta jo varsin kuormittavalta, joten Bottaksen mielessä oli päätöskisoissa lähinnä kauden loppuun ajaminen. Monesti unohtui kokonaan, mistä kierre oli edes lähtenyt.

– Tuommoisia pieniä juttuja, mitä kävi, niin pitää vain toivoa, ettei niitä käy enää, koska ne olivat vain huonoa onnea eikä mitään semmoista, että Valtteri olisi ajanut huonosti. Ne varmasti vaikuttanut myös henkisesti aika pahasti, Salo sanoo.

Entä pitäisikö Valtterin pitää jatkossa epäilyksensä ja epäonnistumisensa enemmän omana tietonaan? Kansainvälisessä mediassa Bottaksen avoimuus on toisinaan yllättänyt, sillä monet kuskit tekevät kaikkensa välttääkseen vastuun pieleen menneistä kisoista ja aika-ajoista.

– Minun mielestäni se on ihan okei. Kun tiedostaa ne itse, niin sanoo ne ääneen, Salo kommentoi.

– Hän on ainakin tiedostanut, mitkä ovat olleet hänelle niitä heikkoja kohtia, ja tekee niiden eteen taas töitä talven aikana, jotta niitä ei ole enää ensi vuonna.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja