Valtteri Bottas otti kantaa F1-mestaruustaistelun dramaattiseen ratkaisuun – piakkoin Mercedes jätti protestin

F1:n kuljettajien mestaruustaisto sai dramaattisen käänteen, kun Red Bullin Max Verstappen nousi viimeisellä kierroksella Mercedeksen Lewis Hamiltonin edelle. Verstappen varmisti ohituksellaan mestaruuden, joka on vielä tutkinnan alla. Taustalla on Abu Dhabin GP:n lopun kyseenalainen tapahtumaketju.

Hamilton johti kisaa vielä kymmenen kierrosta ennen loppua. Nicholas Latifin ulosajo toi radalle turva-auton, mikä pisti pakan uusiksi.

Red Bullin Max Verstappen haki itselleen uudet pehmeän seoksen renkaat. Mercedes ei halunnut menettää ykköspaikkaa ja Hamilton jäi roikkumaan radalle.

Lopulta kisa päätettiin käynnistää niin, että autot pääsivät ajamaan kilpaa vielä kierroksen ajan.

Se koitui Hamiltonin kohtaloksi. Verstappen tuli ja hyökkäsi pehmeän seoksen renkailla. Hamilton jäi jalkoihin, eikä pystynyt vastaamaan enää Verstappenin ohitukseen.

Tapaus harmitti myös Mercedeksen tallikaveria Valtteri Bottasta.

– Päällimmäisenä mielessä on se, että nappasimme merkkimestaruuden. Se oli tärkein juttu. Mutta täytyy sanoa, että harmittaa Lewisin puolesta. Hän olisi mun mielestä ansainnut mestaruuden. Oli vähän huonoa tsägää turva-auton kanssa. Mutta semmoista kilvanajo on välillä, Bottas mietti C Moren haastattelussa.

Bottas itse tuli maaliin kuudentena.

– En ottanut hirveästi riskejä, kun tiesin, että mun pitää ottaa muutama piste, jotta saamme merkkimestaruuden. Se oli päivän päätavoite.

Bottas ei täysin allekirjoittanut kisan lopun tapahtumia. Häntä kismitti tapa, millä Hamilton menetti ykkössijansa Verstappenille.

– En tiedä, että oliko tuo reilua. Turva-auto antoi Maxille ja Red Bullille tsäänssin, mutta semmoista se on. Välillä siitä hyötyy itse ja välillä se menee toisinpäin. Oli vähän erikoinen loppu, Bottas myönsi.

Piakkoin Bottaksen haastattelun jälkeen Mercedes jätti protestin kisan lopun tapahtumista. Mercedes vetosi kahteen eri sääntöpykälään, joita sen mielestä rikottiin turva-autoikkunan aikana.

Toinen protesti liittyi siihen, että Mercedeksen mukaan Verstappen ohitti Hamiltonin turva-auton takana. Toinen protesti kohdistui siihen, miten vain osa kierroksella hitaammista kuskeista päästettiin Hamiltonin ja Verstappenin välistä joukon perälle.

Bottaksen oma Mercedes-ura päättyi sunnuntain kisaan. Hän ajaa ensi kaudella Alfa Romeolla.

– Varmaan tiimin kanssa juhlistetaan tänään merkkimestaruutta ja muistellaan menneitä. Tiistaina alkaa hommat uuden tiimin kanssa, että aika nopeasti vaihtuu kuviot. Odotan kyllä innolla tulevaa, Bottas huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat