Valtteri Bottas on heti epäsuotuisassa asemassa – kalenteri luo kuitenkin uskoa: "Haluan muistuttaa"

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas vakuuttaa olevansa henkisesti ja fyysisesti täysin kunnossa, kun kauden kolmas F1-kilpailu ajetaan viikonloppuna Portugalissa.

Bottaksen kauden alku ei ole ollut toivottu, sillä hän on jäänyt MM-sarjassa takaa-ajajan asemaan. Sijoitus MM-pisteissä on vasta viides, ja eroa tallikaveri Lewis Hamiltoniin on heti 28 pistettä. Hamilton johtaa MM-sarjaa pisteen erolla Red Bullin Max Verstappeniin.

– Haluan muistuttaa, että 23 kilpailusta on takana vasta kaksi. Kauden tavoitteeni on yhä erittäin selvä, ja pusken sataprosenttisesti sitä kohti, Bottas kuittasi.

Edellisessä kisassa Imolassa Bottas ja Williamsin George Russell kolaroivat rajusti, ja molemmat jäivät nollille.

– Oloni on hyvä ja olen valmis viikonloppuun. Ei ole koskaan mukavaa olla tuollaisessa tilanteessa, mutta olisi voinut mennä paljon huonomminkin. Olen tyytyväinen, ettei loukkaantumisia tullut. Itse asiassa olin auton ratissa keskiviikkona Imolassa kokeilemassa vuoden 2022 Pirellin renkaita, Bottas sanoi torstaina.

Bottaksen mukaan on mahdotonta sanoa, kuinka kilpailukykyinen Mercedes on Portugalin gp:ssä Red Bulliin verrattuna. Kauden kolmas F1-kisa ajetaan sunnuntaina.

– Olemme kilpailleet kahdella keskenään hyvin erilaisella radalla. Olemme keskittyneet tiiminä panemaan autoni kuntoon ja saamaan joitain parannuksia siihen.

Bottas ei ole keskustellut Russellin kanssa tuomariston kuultavana käymisen jälkeen. Russell pyysi kolaria anteeksi sosiaalisessa mediassa ja otti rytäkästä vastuun.

– Kuulin hänen anteeksipyynnöstään ja luin sen. Maanantaiaamuna missasin puhelun, koska olin nukkumassa. Asia on ollutta ja mennyttä. On aika mennä eteenpäin, Bottas sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat