Valtteri Bottaksen asemasta Mercedeksellä merkittävä lausunto – "Auttaa häntä todella paljon"

Valtteri Bottaksen suoritus viime viikonlopun Steiermarkin GP:ssä on saanut kehut Mercedeksen F1-tallin tekniseltä johtajalta James Allisonilta. Myös suomalaisen taustatyö Red Bullin etumatkan kuromisessa saa tunnustusta. 

Bottaksen alkukausi on ollut vähintäänkin haastava. Teknisten murheiden lisäksi Bottaksen ajosuorituksista on puuttunut loisto, mutta viime viikonloppu tarjosi jo parempaa.

Mercedeksen suomalaistähti oli aika-ajoissa toinen, ja vaikka hän sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen perjantain harjoituksissa tapahtuneen spinnauksen takia, hän pystyi käytännössä maksimisuoritukseen ja kolmanteen sijaan kisassa

– Valtterilla oli vahva viikonloppu. Hän oli aika-ajossa hitusen Lewisin (tallikaveri Hamilton) edellä ja oli päättänyt ottaa kaikki mahdolliset pisteet viikonlopusta, Allison kehui F1 Nation -podcastissa

Bottaksen yllä on ollut koko kauden ajan epäilyksiä siitä, että Mercedes luopuu hänestä ja palkkaa Williams-lahjakkuus George Russellin suomalaisen tilalle ensi vuodeksi. Allison antoi näkemyksensä Bottaksen asemasta. 

– Hän haluaa todella näyttää, että on tallipaikan arvoinen. Se, että hän on huippukuski ja ajoi tuollaisen viikonlopun, auttaa häntä todella paljon tämän suhteen, Mersu-pomo summasi. 

Allisonin mukaan Bottas on pysynyt hyvin tyynenä, vaikka Red Bull on ottanut ohjat MM-sarjassa. Myös Hamiltonin taustatyö saa kiitosta. 

– He ovat tehneet parhaansa tukiessaan ja tsempatessaan meitä, mutta he ovat tehneet sen rakentavalla tavalla eikä syyttelemällä.  

Lue myös:

    Uusimmat