Valtteri Bottas odottaa F1-kauden käynnistymistä vesi kielellä: ”Siitä tulee iso hetki, kun valot sammuvat”

Valtteri Bottas uskoo arvostavansa pitkän ajotauon jälkeen F1-sarjassa ajamista taas hiukan enemmän, kun kisaaminen päästään aloittamaan. Muistikuva Mercedeksen uudesta autosta on ainakin erittäin vahva.

Bottas ehti saada maistiaisen Mercedeksen uudesta W11-autosta helmikuun Barcelonan talvitesteissä, mutta juuri ennen kauden käynnistymistä Australiassa koronaviruksen leviäminen pakotti tiimit palaamaan kotimaihinsa eristyksiin.

Nyt suunnitelmat kauden jatkamisesta ovat kuitenkin edenneet siihen pisteeseen, että heinäkuussa olisi tarkoitus avata kausi mahdollisesti jopa kahdella kisalla sekä Itävallassa että Britanniassa. Bottas odottaa ajamisen tunteesta erityistä.

– Autot tuntuvat varmasti aika nopeilta taas. Avainasiana on löytää rytmi mahdollisimman nopeasti. Täytyy ottaa tästä erikoisesta ajasta kaikki irti ja olla valmiina, kun kaikki käynnistyy taas, Bottas ennakoi Mercedeksen julkaisemassa haastattelussa.

– Siitä tulee iso hetki, kun valot sammuvat taas. Siitä on jo niin kauan, kun viimeksi ajoimme kilpaa. Kaipaan sitä tunnetta.

Bottas ei muista olleensa koskaan näin pitkään erossa ajamisesta sen jälkeen, kun hän liittyi Williamsin testikuskiksi vuonna 2012. Monen kiireisen Mercedes-kauden jälkeen vakava tilanne pandemian aikana on tarjonnut Bottakselle samalla mahdollisuuden katsoa asioita uudessa valossa.

– Tämä saa todella arvostamaan sitä, miten asiat olivat. Muistutan itseäni joka päivä siitä, että olen todella onnekas voidessani tehdä tätä. Se voi antaa edun, jos onnistuu kääntämään sen oikeanlaiseksi asenteeksi ja oppia tästä, Bottas sanailee.

Ensimmäiset kierrokset uudella autolla saivat hymyn kasvoille

Lähtökohta kauden aloittamiseen on ainakin kunnossa. Mercedes näytti testidatan perusteella olevan jälleen ennakkosuosikki kauteen lähdettäessä. Viime vuodesta poiketen uusi auto tuntui heti alusta alkaen todella vakuuttavalta.

– Ensimmäiset kierrokset W11:n kanssa saivat hymyn kasvoilleni, koska pystyin tuntemaan kehityksen viime vuodesta.

– On todella vakuuttavaa, mitä tiimi voi tehdä talven aikana, vaikkei tullut juuri mitään sääntöuudistuksiakaan. Parantunut downforce ja auton mekaaninen toiminta tuntuivat vain paremmalta. Meillä on taas hyvä tilaisuus tehdä paljon hyviä juttuja tänä vuonna.

Ensimmäiset kisat joudutaan todennäköisesti kisaamaan tyhjille katsomoille, mutta auton ohjaamossa tällä ei Bottaksen mukaan ole juurikaan merkitystä.

– Tietysti siitä tulee omituista ajaa ilman faneja ja sitä tunnelmaa. Ajaessa ei kuitenkaan voi nähdä tai kuulla heitä, mutta ne kisan jälkeiset tunnelmat, palkintoseremoniat ja muut tulevat olemaan aika erilaisia. Toivon tietysti, että kaikki näkisivät ne kisat televisiosta eikä vain rajoitettu joukko ihmisiä, Bottas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat