F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Testiennätyksensä uuteen uskoon latoneelta Valtteri Bottakselta lupaavia sanoja kisakunnostaan – "Kaudesta tulee erityinen"

8:22
Valtteri Bottas oli huhtikuussa Urheilusuoran haastattelussa.

Valtteri Bottas on omien sanojensa mukaan paremmassa kunnossa kuin koskaan heinäkuussa alkavan F1-kauden alla.

F1-kausi käynnistyy vihdoin heinäkuussa koronaviruspandemian aiheuttaman viivästyksen vuoksi. Maailmantilanteen pakottamana kuljettajat ovat saaneet lisäaikaa harjoitella ja kehittää kuntoaan. Suomalaistähti Bottas on ottanut kaiken mahdollisen irti kauden alun lykkääntymisestä.

– Kolme tai neljä viikkoa sitten tein kuntotestin, jonka teen yleensä kerran tai kahdesti vuodessa. Se meni paremmin kuin ikinä, Bottas kertoo F1:n Instagram-lähetyksessä.

– Kuljettajana sinulla ei ole normaalisti montaa kuukautta keskittyä kuntoosi. Normaalisti se on mahdollista vain talvitauolla, Bottas jatkaa.

Neljännen kautensa Mercedeksen ohjaksissa aloittava Bottas lähtee tänäkin vuonna taistelemaan maailmanmestaruudesta. Viime vuonna haave jäi vielä toteutumatta, mutta tällä kaudella jahti alkaa uudelleen. Harjoittelun puutteesta ei haaveen toteutuminen jää ainakaan kiinni.

– Nyt pidennetyn tauon vuoksi olen ollut todella systemaattinen treeneissäni. On mahtavaa nähdä tuloksia, ja kuinka hyvältä oloni tuntuu. Tunnen todella, että tämä odottamaton lisäaika on ollut hyväksi minulle, Bottas myhäilee.

Viime kaudella Bottas sijoittui MM-taulukossa toiseksi. Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton vei mestaruuden nimiinsä 87 pisteen erolla suomalaiseen.

Tulevan kauden kisakalenteri on poikkeuksellinen koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Heinäkuussa käynnistyvän kauden aikana kisoja ajetaan suunniteltua vähemmän, mutta aikataulu on tiukka. Kuljettajat joutuvat radalla eri tavalla koetukselle kuin aiemmin.

– Kaudesta tulee erityinen, koska se on lyhyempi kuin suunniteltu. Jokainen virhe maksaa sinulle enemmän kuin aikaisemmin. Kyse on tasaisuudesta, Bottas pohtii.

Viime kaudella Bottas esitteli F1-maailmalle uuden version itsestään, mutta lopullinen palkinto jäi kuitenkin vahvasta alusta huolimatta kuitenkin saamatta. Huippukuntoinen Bottas tuntee tänäkin vuonna olonsa hyväksi, mikä toivottavasti näkyy myös radalla.

– Olen paljon luottavaisempi kuljettajana ja fyysisesti huipulla, joten toivottavasti se näkyy. Olen henkisesti todella itsevarma ja hyvässä jamassa. Pistän kaiken likoon, ei epäilystäkään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja