Lewis Hamilton puhkui intoa uudesta kaudesta – Valtteri Bottas alleviivasi sanomaansa ja otti täysin päinvastaisen asenteen: "Ei kiinnosta pätkääkään"

Mercedes esitteli tiistaina uuden W12-autonsa ilmeen. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas hykertelivät uuden menopelin vieressä kuin pikkupojat, eikä kumpikaan malta odottaa puolentoista viikon päässä odottavia ensimmäisiä kierroksia auton ratissa.

Mercedes tavoittelee kuun lopussa alkavalla kaudella jo kahdeksatta peräkkäistä tuplamestaruuttaan. Hamiltonilla on mahdollisuus kahdeksanteen henkilökohtaiseen maailmanmestaruuteensa, joka nostaisi hänet yksin kaikkien aikojen tilastokärkeen ohi Michael Schumacherin.

Bottakselle viides Mercedes-kausi on taas yksi mahdollisuus tavoitella unelmaansa, sitä ensimmäistä MM-titteliä. Mutta niin kuin aina ennenkin, edessä seisoo kivikova haaste nimeltään Lewis Hamilton.

– On motivoivaa ja haastavaa olla Lewisin tallikaveri. Teemme töitä yhdessä, mutta kun kypärä vedetään päähän, silloin on aika ajaa kilpaa. Inhoamme molemmat häviämistä, rakastamme voittamista. Autossa istuessamme yritämme voittaa kaikki muut, myös tallikaverimme, koska tallikaveri on hyvä mittatikku. Menestyksellä mitattuna Lewis on paras mahdollinen mittatikku, ja se motivoi minua. Mutta keskityn ennen kaikkea itseeni. Pitää priorisoida sitä, mihin energiansa asettaa.

Energiaa Bottaksella omien sanojensa mukaan riittää. Takana on kaikin puolin hyvä talvitauko, jonka aikana Bottas pysyi terveenä ja sai vedettyä läpi hyvän harjoitusohjelman.

– Tuon tähän vuoteen paljon viime vuodelta opittuja asioita. Tässä lajissa oppii paljon itsestään, ja joka vuosi on mahdollista olla edellistä parempi, jos vain ottaa opiksi. Olen pyrkinyt olemaan rehellinen itselleni, käynyt läpi yksityiskohtia, jotka voisivat tehdä minusta paremman.

– Tavoitteeni on, että kun istun Bahrainissa lähtöruudukossa, tiedän tehneeni parhaani. Sama pätee kauden loppuun. Kun katson silloin taaksepäin, minun pitää pystyä sanomaan itselleni, että olen antanut kaikkeni.

Ja energian keskittämisestä puheen ollen. Bottaksen sanat kävivät hyvin toteen jo hetkeä myöhemmin, kun Hamilton alkoi intoilla tulevasta kaudesta.

– Henkilökohtaisella tasolla innostun siitä, että on taas paljon, mistä innostua. Kasvoin seuraamalla F1-sarjaa, ja olen kova fani. Tämä on ensimmäinen kerta, kun autot pysyvät edellisestä vuodesta seuraavaan jotakuinkin samanlaisina. Downforcea toki alennettiin, mikä tarkoittaa sitä, että autot eivät ole ainakaan kauden alkaessa yhtä nopeita kuin viime vuonna. Sitä en tiedä, onko kilpailu aiempaa tasaisempaa. Renkaat eivät ole yhtä nopeita kuin viime vuosina. Tämä kaikki lisää kauteen uuden elementin. Tallien osalta Red Bullin kuljettajakokoonpano on vahva, samoin Ferrarin. Sebastian Vettel taas vie kokemuksensa Aston Martinille. He tekevät nousua ja voittivat viime kaudella Turkissa. Olen innoissani, Hamilton hehkui.

Bottas oli muiden tekemisiin liittyen huomattavasti maltillisempi.

– Ei kiinnosta pätkääkään, hän naurahti ensin.

– Totta kai on kiva nähdä, mitä muut tallit tekevät ja minkälaiset autot he ovat rakentaneet. Mutta yritän keskittyä omaan suorituskykyyni ja ympärilläni oleviin ihmisiin.

Talvitestit ajetaan Bahrainissa 12.–14. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja