Valtteri Bottas lupailee sopimusuutisia F1-rintamalta – "Pian alkaa tapahtumaan"

Valtteri Bottas lupailee uutisia F1-markkinoilta: "Ihan positiiviselta näyttää" 1:34
Valtteri Bottas lupailee uutisia F1-markkinoilta: "Ihan positiiviselta näyttää"

Suomen F1-tähti Valtteri Bottas uskoo, että hänen F1-tulevaisuuteensa saadaan pian vastauksia.

Bottaksen sopimus Sauberin kanssa umpeutuu tämän kauden päätteeksi ja suomalaistähti on vielä ilman kisapaikkaa ensi kaudeksi. Bottas on kuitenkin useampaan otteeseen sanonut neuvottelevansa eri tahojen kanssa.

Bottas on parhaillaan Suomessa järjestämänsä FNLD GRVL -sorapyöräilykisan johdosta. Bottas kertoi tapahtuman yhteydessä tulevaisuuttaan MTV:lle.

– Vielä on aika paljon asioita auki, mutta ihan positiiviselta näyttää. Eri vaihtoehtoja puntaroidaan. Itselläni on omat prioriteettini ja niitä koitan seurata, Bottas kommentoi. 

Vaikka neuvottelut ovat vielä kesken, uskoo Bottas vakaasti siihen, että pian saattaa olla uutisrintamalla tiedotettavaa.

– Uskon, että pian alkaa tapahtumaan. Muutama kuski on paikkaa vailla. Kun yksi tekee päätöksen, niin siitä alkaa palapeli kasaantumaan, Bottas toteaa.

Kolmatta kauttaan Sauberilla ajavan Bottaksen ja koko tallin alkukausi on ollut synkkä. Sauber on yhdeksän ajetun kisan jälkeen ainoa talli, joka ei ole kerännyt vielä yhtäkään MM-pistettä.

– Vaikea vuosi ollut tähän mennessä. Hyvä, että on vielä paljon kisoja jäljellä, mutta ei ole ollut helppoa. Vauhtimme ei ole sellaista, mitä pitäisi olla. Sen on harmi homma. Minun hommani on ottaa siitä autosta kaikki irti, joka viikonloppu koittaa maksimoida kaiken ja antaa niin tarkkaa palautetta kuin pystyy. Ilman pisteitä tähän mennessä, totta kai se on vaikea tilanne, Bottas summaa.

Alkukaudella karmeat varikkopysähdykset vaikeuttivat merkittävästi Sauberin pistejahtia. Muun muassa Australiassa Bottaksella olisi ollut erinomainen mahdollisuus napata MM-pisteitä, mutta surkea varikkopysähdys pilasi mahdollisuudet.

Viime kisoissa varikkostopit ovat sujuneet jo paremmin, mutta ongelman ratkaiseminen on vienyt tallin resursseja.

– Alkuvuodesta varikkopysähdykset olivat iso ongelma. Siihen oikeastaan meni aika paljon resursseja, että saimme ne fiksattua. Kun ei ole niin iso tiimistä kyse verrattuna moneen muuhun, niin se vie resursseja auton kehityksestä. Vielä on pitkä kausi jäljellä. Toivottavasti saamme parannettua vauhtia, Bottas sanoo.

Loppukaudelle Bottaksella on vain yksi tavoite.

– Meidän pitäisi pisteitä alkaa ajamaan. Se on realistinen tavoite ja siihen pitää pystyä.

Lisää Valtteri Bottaksen mietteitä FNLD GRVL -tapahtumastaan perjantaisessa Viiden jälkeen -lähetyksessä.

Lue myös:

    Uusimmat