Mercedes-pomo varovainen puheissaan Valtteri Bottaksen sopimuksesta: ”En halua sitoutua mihinkään päivämäärään"

Bottas taistelee kärkisijoista kolmatta viikonloppua putkeen – Niki Juusela ja Ossi Oikarinen käyvät läpi ennakkoasetelmat Unkarin GP:n aika-ajoon ja kisaan 9:28
Bottas taistelee kärkisijoista kolmatta viikonloppua putkeen – Niki Juusela ja Ossi Oikarinen käyvät läpi ennakkoasetelmat Unkarin GP:n aika-ajoon ja kisaan

Valtteri Bottaksen kanssa jatkosopimuksesta neuvotteleva tallipäällikkö Toto Wolff varoo astumasta omatekoiseen miinaan, jollaisen hän on toisinaan itselleen järjestänyt puhuessaan sopimusten valmistumisen aikaikkunoista.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas kertoi torstaina C Morelle, että keskustelut Mercedeksen kanssa ovat käynnissä. Allekirjoituksia ei vielä papereissa ole, mutta suunta on ollut oikea.

Unkarin GP-viikonloppu on monesti ollut keskellä kautta sopiva paikka miettiä tulevaa, mutta tänä se on kesätauon aloittajan sijaan vasta kolmannen kisaviikonlopun roolissa. Siksi Wolff ei lupaa mitään uutisia Unkarin viikonloppuun tai sen jälkeiseen aikaan.

– Tiedätte, että meillä ollut hyviä keskusteluita, mutten halua sitoutua mihinkään päivämäärään, koska silloin kaikki kysyvät, että miksei sopimusta ole jo tehty, Wolff kertoo hymyillen MTV Urheilulle.

– Kaikki menee kylläkin oikeaan suuntaan, hän lisää.

George Russellin aika ei ole vielä

Torstaina Bottaksen tilanne selkeytyi jo jonkin verran, kun Williams-talli ilmoitti Mercedes-suojatti George Russellin jatkavan tallissaan. 22-vuotias britti on ollut yksi vaihtoehto jopa tehdastiimin kuljettajaksi, mutta ainakaan ensi kaudella hän ei ole viemässä Bottaksen paikkaa.

Wolffin mukaan Russellin kanssa ollaan hyvin aikataulussa.

– Kun teimme sopimuksen Williamsin kanssa, tiesimme, mitä olemme tekemässä. Se oli kolmivuotinen sopimus, ja Williams otti riskin valitessaan nuoren miehen Formula 2 -luokasta. Sen takia meidän täytyy kunnioittaa tehtyjä sopimuksia, Wolff perustelee.

– Hän on hyvin alkuvaiheessa uraansa ja hänellä on paljon opittavaa. Minulla ei ole mitään epäilyksiä siitä, etteikö hänestä tulisi tulevaisuudessa suurta mestaria. Hänen aikansa tulee, mutta se ei ole vielä.

Williams on jämähtänyt F1-sarjan hännille, joten useamman kauden junnaaminen joukon perällä ei välttämättä ole optimaalinen tilanne. Wolffin mukaan nuorukaisen nostamisella ei sinänsä ole kiire.

– Uskon, että George auttaa tiimiään pääsemään takaisin raiteilleen. Sopimus jatkuu vielä vuodella kauteen 2021 asti, jonka jälkeen arvioimme kaikki yhdessä vaihtoehtoja ja teemme oikeat päätökset.

Lue myös:

    Uusimmat