Valtteri Bottas löysi Mercedeksen rajat: ”Jos olisi kovempaa koettanut, olisi löytänyt itsensä kaiteesta”

Valtteri Bottas ei olisi oman kokemuksensa perusteella päässyt yhtään kovempaa hankalasti Monacon F1-katuradalla käyttäytyvällä Mercedeksen autolla. Suomalaiskuski joutui tyytymään aika-ajojen viidenteen sijaan.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä.

Bottas koki lauantain harjoituksissa yhden pyörähdyksen, mutta välttyi kevyestä peräkosketuksesta huolimatta vaurioilta. Aika-ajoissa vauhti ei riittänyt haastamaan nopeampia Red Bullia ja Ferraria. Paalupaikalle ajaneeseen Daniel Ricciardoon jäi 0,6 sekunnin ero ja omaan tallikaveriin Lewis Hamiltoniinkin kaksi kymmenystä.

Mercedes on ollut koko viikonlopun vaikeuksissa pidon löytämiseksi jo ennalta hankalaksi tiedetyllä Monacon radalla. Bottaksen mukaan ajotuntuma oli todella heikko.

– Luistelee siellä sun täällä. Tuntui, että rajat löytyivät kyllä. Jos olisi kovempaa koettanut, niin olisi löytänyt itsensä kaiteesta, Bottas kommentoi C Morelle.

Äärirajoille meneminen on haastavaa, mutta samaa kuskit joutuvat tekemään joka paikassa. Kaikkialla vain vastassa ei ole heti metallista kaidetta.

– Niin, no se on meidän homma se. Kyllä siihen tottuu, ja kyllä se aina ennemmin tai myöhemmin löytyy, Bottas toteaa täydellisen kierroksen ja täystuhon välisestä tasapainosta.

Lue myös:

    Uusimmat