F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas löysi katastrofaalisesta Britannian GP:stä myös hyvää, jonka päälle voi rakentaa – rengasrikollakin oli kääntöpuolensa: "Välillä on sellaisia asioita"

5:32
Videolla Britannian GP:n kärkikolmikon kommentit dramaattisten loppuratkaisujen jälkeen.

Valtteri Bottaksen MM-unelma koki sunnuntaina Silverstonessa kovan kolauksen, kun suomalainen menetti Britannian GP:n loppuhetkillä sattuneen rengasrikon vuoksi 18 MM-pistettä. Pari tuntia kisan jälkeen Bottaksen katse oli kuitenkin suunnattu jo eteenpäin.

Bottaksen varmalta näyttänyt kakkossija vaihtui lopputuloksissa 11. sijaan, kun hänen vasen eturenkaansa petti kolmanneksi viimeisen kierroksen alkaessa. Hetkeä myöhemmin tallikaveri Lewis Hamilton ajoi kauden kolmanteen voittoonsa – rikkinäisellä renkaalla – ja kasvatti MM-johtonsa jo 30 pisteeseen 

Se, että kakkossijan karkaaminen oli pääasiassa kiinni huonosta tuurista, tuntui sapettavan Bottasta kilpailun jälkeen, mutta paria tuntia myöhemmin mies myönsi, että kolikolla on myös kääntöpuolensa.

– Välillä on sellaisia asioita, jotka eivät ole omassa kontrollissa ollenkaan. Eipä niille oikein voi mitään tehdä. Parempi vaan, kun mahdollisimman nopeasti käy läpi ne asiat, jotka pystyy tekemään paremmin, ja sitten eteenpäin. Ei siinä sen kummempaa, Bottas sanoi MTV Urheilulle.

Bottaksella ei siis ole syytä soimata itseään tai etsiä virheitä omasta toiminnastaan. Kilpailuvauhti oli sunnuntaina jo käytännössä Hamiltonin tasolla, ja aika-ajoissa Bottas näytti olevan todella vahva – niitä aivan viimeisiä vetoja lukuun ottamatta.

Ongelmia aiheuttivat Silverstonen kaksi viimeistä sektoria, joiden yhteisajoissa Hamilton oli aika-ajojen päätösosion molemmissa vedoissa yli kolme kymmenystä Bottasta nopeampi. Vuoden takaa Bottas kuitenkin tietää, että Hamilton on lyötävissä Silverstonessa aika-ajokierroksella; Bottas oli viime kaudella 0,006 sekuntia Hamiltonia nopeampi.

– Nyt täytyy vain se viimeinen osio saada kuntoon. Lewis ajoi tosi hyvän loppuosan aika-ajoista. Mun pitää pystyä parempaan. Se on ensimmäinen steppi. Muuten oli hyvä nähdä, että kisassa vauhtia riittää. Tämä on ollut aikaisemmin sellainen paikka, missä kisavauhdissa on ollut vähän puutetta. Nyt vauhti on hyvää, ja pystyin antamaan painetta. Se on positiivinen juttu.

– Koetetaan vain nieleskellä tämä, ja sitten mennään eteenpäin. Nollataan ja koetetaan uudestaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja