Valtteri Bottas laukoi suoran väitteen – Mercedeksen suomalaiskuskilla yksi iso etu Lewis Hamiltoniin nähden

Mercedeksen sisällä britti Lewis Hamilton ja suomalaisässä Valtteri Bottas käyvät taistelua maailmanmestaruudesta. Hamilton on tällä hetkellä 39 pisteen etumatkalla. Tätä Bottas yrittää kuroa kiinni muun muassa tänä viikonloppuna Saksassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas aloitti kauden räväkästi, kun hän nappasi heti Australiassa voiton. Hiljalleen MM-taisto on kuitenkin kääntynyt Hamiltonin suuntaan.

Vaikka britti onkin tehnyt eroa, uskoo Bottas yhä mahdollisuuksiinsa. Niin MM-taistossa kuin ylipäänsä suomalaiskuski näkee, että hänellä on yksi iso etulyöntiasema Hamiltoniin verrattuna.

– Mielestäni minulla on enemmän nälkää voittamista kohtaan. Se on yksi iso vahvuus, Bottas sanoi ESPN:n haastattelussa.

– En ole saavuttanut vielä mitään verrattuna siihen, että missä tavoitteeni ovat. Paiskin töitä kovempaa kuin koskaan niiden eteen, Mercedeksen suomalaiskuski jatkoi.

Mercedeksen sisällä Hamilton jahtaa jo uransa kuudetta maailmanmestaruutta. Bottakselle mestaruus olisi hänen uransa ensimmäinen. 

Haaste on kuitenkin kova. Hamilton on osoittanut jäätävää tasaisuutta myös tällä kaudella. Itävaltaa lukuun ottamatta britti on ollut joka kerta vähintään toinen.

– Hän on todella vahva erityisesti hitaissa mutkissa, jarrutuksissa ja kiihdytyksissä. Hän pystyy joskus ajamaan hieman erilaisilla säädöillä, jotka suosivat muun muassa takapyöriä, Bottas sanoi Hamiltonista, jatkaen:

– Hänen keskittymiskykynsä nostaa päätä muun muassa aika-ajoissa, joissa hän on jatkuvasti korkealla tasolla. Hän tekee todella harvoin virheitä silloin kun pitää lyödä suorituksia pöytään. Minun kohdalla kyse on siitä, että löydänkö tasaisuutta ja että pystynkö olemaan aivan huipputasolla, Bottas mietti.

Bottas itse taistelee edelleen renkaidenhallinnan kanssa. Tässä hänen tallikaverinsa on aivan priimatasoa.

– Se näkyy herkästi siinä, että kisavauhtiin tulee eroja, koska minulla renkaat meinaavat ylikuumentua, Bottas vertaili. 

Lue myös:

    Uusimmat