Lewis Hamilton aloitti räikeän politikoinnin – yrittää pedata itselleen uuden aseman

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Venäjällä, Sotshin radalla. Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton saapuu Mustanmeren rannalla sijaitsevalle katuradalle MM-sarjan johtajana. Uuden kisan alla Hamilton lähti sangen poliittiselle linjalle – viitaten viime aikojen tapahtumiin.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55,
2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes on ollut koko F1-kauden ajan vahvin talli. Valmistajien MM-taulukossa sen etumatka toisena olevaan Ferrariin nähden on 133 pistettä.

Tuoreeltaan Ferrari on ollut kuitenkin se, joka määrittää tahdin. Charles Leclerc voitti sekä Belgian Spassa että Italian Monzassa. Sebastian Vettel oli ykkönen puolestaan viime sunnuntaina Singaporessa.

Varsinkin viimeisenä mainittu voitto oli iso yllätys, sillä Mercedeksen piti olla selkeä ennakkosuosikki Singaporen katuradalla.

MM-sarjan johtaja Hamilton käänsi kuitenkin tuoreet voimasuhdeheilahdukset politikoinnin puolelle. Hamilton lähti petaamaan, varsinkin itselleen, altavastaajan asemaa.

– En usko, että olemme suosikkeja missään jäljellä olevassa kuudessa kisassa, Hamilton tykitti Sotshissa, BBC:n mukaan.

– Toki ei tuo meinaa sitä, ettemmekö voisi voittaa. Meidän pitää olla hyvissä asetelmissa aika-ajoissa ja suoriutua niissä hyvin. Olemme olleet sitten vahvoja kisoissa, britti jatkoi.

Mercedeksen isoin murheenkryyni liittyy Ferrarin suurimpaan vahvuuteen, eli suoravauhtiin. Tämä elementti nostaa taas päätään Sotshissa, jossa lähtösuora ja takasuora ovat hyvin pitkiä.

– Tiedämme sen, että kuinka nopea Ferrari on noilla osuuksilla. Viime kisoissa olemme jääneet heidän taakse jumiin, eikä meillä ole ollut keinoja päästä ohi, Hamilton pohti ja jatkoi:

– Ei tässä ole syytä olla huolissaan, mutta sanoisin, että viimeisissä kolmessa kisassa emme ole ottaneet itsestämme kaikkea irti. Tänä viikonloppuna se on selkeä tavoite.

– Voin itse rutistaa vielä enemmän irti autosta ja itsestäni. En ole ajanut vielä täydellistä kierrosta tällä kaudella, MM-sarjaa 65 pisteen erolla Valtteri Bottakseen nähden johtava Hamilton väittää.

Vähättelyllä ja muiden hehkutuksella Hamilton yrittää karistaa ennakkosuosikin viittaa pois niin omilta kuin myös Mercedeksen hartioilta. Venäjällä saksalaistalli on kuitenkin jälleen iso suosikki.

Mercedes on nimittäin voittanut joka kerta Sotshissa ajetun kisan. Hamilton oli itse ykkönen vuosina 2014, -15 ja -18. Välissä Nico Rosberg voitti vuonna 2016 ja Bottas vuonna 2017. 

Lue myös:

    Uusimmat