F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas joutui taas pettymään, mutta kaudesta jäi käteen jotain hyvääkin – yksi asia antaa erityisesti toivoa: "Koen olevani parempi"

5:01
Robert Lappalainen Formulasirkus-ohjelmassa: Suomen F1-kisasta oli jo sovittu Bernie Ecclestonen kanssa.

Reilun kahden viikon kuluttua päättyvä kausi 2020 on ollut Valtteri Bottakselle kokonaisuudessaan pettymys.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Pe: harjoitukset klo 12.55 ja 16.55.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas aloitti kauden parhaalla mahdollisella tavalla ajamalla heinäkuun alussa Itävallassa paalupaikalta voittoon. Kuudessa seuraavassa kilpailussa tallikaveri Lewis Hamilton oli kuitenkin joka kerta parempi, ja lopulta Bottaksen teoreettisetkin mestaruussaumat katosivat kaksi viikkoa sitten kauden neljänneksi viimeisessä osakilpailussa.

– Mestaruus on omalta osaltani mennyttä, mutta jatkan silti puskemista. Jos katson tätä vuotta taaksepäin, siellä on monia hyviä asioita, joita voin ottaa mukaani. Olen pystynyt parantamaan monilla osa-alueilla, en toki riittävästi voittaakseni mestaruutta, Bottas sanoi torstain lehdistötilaisuudessa Bahrainissa.

Aika-ajoissa Bottas on ollut läpi kauden erittäin lähellä Hamiltonia, mutta kilpailuvauhdissa britti on ollut täysin ylivoimainen. Paalupaikat ovat menneet Hamiltonille 9–4, kilpailut 10–2. Itse asiassa Hamiltonilla on tältä kaudelta enemmän GP-voittoja kuin Bottaksella on koko uralta.

– Joissakin kisoissa olen menettänyt pisteitä epäonnen vuoksi. On ollut myös kisoja, joissa Lewis on ollut minua parempi, ja loppujen lopuksi sillä hän on pystynyt tekemään eroa.

– Piste-ero näyttää suurelta, tiedän sen, mutta tässä lajissa kyse on loppujen lopuksi pienistä marginaaleista. En ole pystynyt ajamaan tasaisesti samalla huipputasolla, jolla Lewis on ajanut tänä vuonna ja tehnyt eroa minuun. Se on riittänyt hänelle voittoon. Tämä on asia, jossa pyrin kehittymään entisestään.

Ensi vuosi on Bottakselle viides Hamiltonin rinnalla. Hänen itseluottamuksensa ei ole karissut vuosien varrella mihinkään.

– Koen olevani vuosi vuodelta parempi, ja tämä antaa minulle toivoa, motivaatiota ja halua tehdä vielä enemmän töitä ja yrittää kehittyä tulevaisuudessa.

– Odotan innolla ensi vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja