Valtteri Bottas myöntää: Mercedeksellä yhä yksi iso huoli – silti ylivoimainen suosikki?

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas yrittää pistää jälleen kovasti kampoihin tallikaverilleen Lewis Hamiltonille MM-taistelua ajatellen, kun F1-sarja jatkuu Ranskassa Paul Ricardin radalta. Edellisessä kisassa Kanadassa Mercedes oli poikkeuksellisesti haastajan asemassa. Entä nyt?

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Toissaviikonloppuna Montrealissa Ferrari hallitsi tapahtumia tehokkaan moottorinsa avulla. Mercedeksellä riitti vaikeuksia, vaikka sen brittikuski Hamilton onnistui kuin onnistuikin nappaamaan voiton. Tämä tuli draaman kautta, sillä Ferrarin Sebastian Vettelille määrättiin viiden sekunnin aikarangaistus.

Kanadassa Mercedeksen suurin heikkous tuli esille, kiitos Montrealin rataprofiilin.

– Meidän oikeastaan ainut huoli on se, että suorilla tulee vieläkin aika paljon takkiin, Bottas miettii C Moren haastattelussa.

Mercedes toi Kanadaan uuden moottoripäivityksen, joka ei kuitenkaan nujertanut Ferrarin etulyöntiasemaa voimalähderintamalla.

Pitkien suorien värittämä Montrealin rata suosi Ferraria. Nyt, Ranskassa, eteen tulee toisenlainen haaste.

– Täällä on aika pitkiä ja nopeita mutkia – se on hyvä juttu, Bottas sanoo Paul Ricardin radasta.

Mercedes on ollut vahvoilla niin hitaissa kuin nopeissa mutkissa. Tätä kautta saksalaistalli on hyvin todennäköisesti se taho, jota muut jahtaavat.

– Uskon, että on hyvät mahdollisuudet tänä viikonloppuna. Toivotaan, että saamme kasaan vahvan paketin, Bottas pohtii.

Mercedeksen sisäisessä ja samalla koko MM-taistossa Bottaksen tallikaveri Hamilton on karannut jo 29 pisteen etumatkalle. Ranskassa Bottaksella onkin vain yksi tavoite.

– Tässä on mennyt pari kisaa niin, että en ole saanut sellaisia tuloksia sunnuntaisin, mitä olisi halunnut ja mitä olisi tarvinnut. Mutta ne on käsitelty ja ne ovat takana päin. Nyt vain keskitytään taas uuteen kisaviikonloppuun. Tuoreimpana mielessä ovat viimeisin paalu ja viimeisin voitto – niiden kautta tietää, että pystyy mihin vain.

– Ei muuta kuin hanaa vain ja koitetaan taas päästä kiinni niihin hyviin tuloksiin, Bottas tuumaa tulevasta GP-viikonlopusta. 

Lue myös:

    Uusimmat