Valtteri Bottas on tehnyt jo yhden valtavan tempun – ”Siinä Lewis on yksi maailman parhaista”

F1-sarjassa Valtteri Bottas yrittää laittaa kampoihin MM-taistelussa tallikaverilleen Lewis Hamiltonille. Viisinkertainen maailmanmestari Hamilton on tällä hetkellä karkumatkalla. Formuloiden todellista tähtikuskia vastaan Bottas on tehnyt jo yhden ison tempun.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Saksan GP suorana 26.-28.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Saksan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Suomalaiskuski Bottas aloitti kauden vahvasti, kun hän nappasi voiton ensimmäisestä kisasta Australiasta.

Kauden edetessä Bottas on horjuttanut Hamiltonia erityisesti yhdellä osa-alueella, jossa brittikuski on ollut äärimmäisen vahva koko F1-uransa ajan.

– Aika-ajot ovat olleet mulla hyviä tänä vuonna. Siinä Lewis on yksi maailman parhaista. Tuossa kun pääsee samalle tasolle, niin se on hyvä lähtökohta. Tietenkin pitää aina yrittää parantaa, mutta se on ollut mulla vahva kohta tänä vuonna, Bottas miettii C Moren haastattelussa.

Hamiltonia on pidetty yhtenä F1-sarjan parhaimpana aika-ajokuljettajana. Tällä kaudella Bottas on kuitenkin noussut aivan uudelle tasolle juuri kyseisellä osa-alueella. Bottas on ottanut tähän mennessä eniten paaluja – yhteensä neljä kappaletta. Hamilton on vielä keskinäisessä taistossa niukasti edellä, lukemin 6-4.

– Samalla olen pystynyt löytämään puuttunutta vauhtia monissa kisoissa. Esimerkiksi Silverstonessa (kaksi viikkoa sitten) olisin pystynyt taistelemaan vauhdin puolesta voitosta, toisin kuin ehkä aiempina vuosina. Olen pystynyt ottamaan hyviä askelmia eteenpäin, Bottas nyökyttelee.

Taistelussa Hamiltonia vastaan Bottas on linjannut isoksi vahvuudekseen voitonnälän.

– Tässä ei jää mitään kiveä kääntämättä suorituskyvyn kannalta. Paiskin kovasti töitä tallin kanssa, että löytäisimme suorituskykyä. Sen näen mun vahvuutena, ehdottomasti, suomalaiskuski sanoo itsevarmasti.

Samalla, kehitysaskelien keskellä, Bottaksella on äärimmäisen kova porkkana purtavana. MM-taistossa vastassa on Hamilton, jolla on Mercedeksen sisällä pieni etulyöntiasema suomalaiskuskiin nähden.

– Lewisilla on vielä enemmän kokemusta. Hän tietää kaikki radat ja tietää tallin todella hyvin. Kaikki ne vuodet, mitä hän on ollut formuloissa – hän on oppinut aina jotain. Ja onhan hän todella lahjakas kaveri, Bottas luettelee tallikaverinsa vahvuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat