Valtteri Bottaksen kauden ensimmäinen puolisko alkoi hienosti, mutta päättyi murheellisesti – tavoitteet loppukaudelle ovat selvät

F1-tallin Mercedeksen kuski Valtteri Bottaksen kausi alkoi hyvin, mutta matkan varrella on sattunut heikompia kisoja. Nyt tavoitteet ovat selvillä loppukautta varten. 

Bottas sekä F1-kausi ovat kesätauolla. 

Suomalaiskuskin edellinen kisa Unkarissa oli miehen omien sanojen mukaan huono. Bottaksen etusiipi vaurioitui heti startin jälkeen Lewis Hamiltonin kanssa taistellessa. 

Varikkopysähdekysensä jälkeen hän jäi jumiin hitaampien autojen taakse, eikä näin ollen pystynyt nousemaan aivan kirkkaimmille sijoituksille. 

– Olisi ensimmäinen puolisko voinut paremminkin loppua. Podiumin tai voiton jälkeen olisi ollut kivempi jäädä lomalle, mutta en minä sitä enää mieti, Bottas kertoo MTV Urheilulle. 

Bottas on tällä hetkellä kuljettajien pistetaulukossa toisena. Hänen tallikaverinsa Hamilton johtaa sarjaa 250 pisteellä. 

Bottas on häntä 62 pistettä perässä. Kirittävää löytyy, joten tavoitteet ovatkin selvät loppukaudelle.

– Odotan, että se lähtisi liikkeelle samalla tavalla, kuin miten tämä ensimmäinen puolisko lähti: hyvällä suorituskyvyllä ja hyvillä kisoilla. Eikä mitään turhaa säätöä, mitä on ollut parissa viime kisassa – ne pitää saada karsittua pois. Saisin tasaisesti hyviä tuloksia ja niin paljon voittoja, kuin mahdollista. Piste-eroa tiimikaveriin on turha miettiä, ettei vain mene yliyrittämiseksi, Bottas luettelee.

Vaikka Bottas pääsee nyt nauttimaan Suomen kesästä ja ottamaan taukoa F1-maailmasta, ei työnteko silti lopu. 

Bottas pitää nimittäin tauonkin aikana fyysisestä kunnostaan huolta. 

– Kyllä minä mielelläni siitä huolehdin. Sitten, jos huomaa, että vaikka viikko ennen Belgian kisaa, että muutama kilo on tullut lisää, niin siinä tulee vähän kiire. Tykkään siitä huolehtia ja totta kai lomalla voi ottaa vähän iisimmin, mutta kyllä se on aina mielessä ja tykkään aina urheilusta.

Lue myös:

    Uusimmat