Valtteri Bottas ja Toto Wolff kävivät suoran sananvaihdon Singaporen tapahtumista: ”Hän todellakin tietää, etten tykännyt siitä”

Valtteri Bottas pitää pomoaan Toto Wolffia raa’an suorapuheisena kriitikkona, jonka kanssa asiat hoidetaan Mercedeksen sisällä kasvotusten, ei selän takana tapahtuvana supinana.

Bottas joutui edellisen kerran kipakkaan keskusteluun Wolffin kanssa Singaporen GP:n tapahtumien jälkeen. Tuona viikonloppuna Lewis Hamiltonteki hänelle oharit aika-ajoon sovituista säännöistä ja lopulta kisassa Bottasta pyydettiin tekemään töitä Hamiltonin kisamenestyksen varmistamiseksi.

Nämä asiat käytiin Bottaksen mukaan rehellisesti läpi Wolffin kanssa.

– Hän todellakin tietää, etten tykännyt siitä. Meillä oli siitä hyvät keskustelut ja palaverit. Osaamme olla molemmat aika suorasanaisia, Bottas kommentoi tapausta F1:n Beyond the Grid -podcastille.

Juuri tuo piirre tekee Wolffista tavallaan helpon yhteistyökumppanin.

– Hän osaa olla todella kriittinen ihmisille, joista hän välittää, Bottas kertoo.

– Hän ei pelkää sanoa, jos olisin voinut tehdä jotain paremmin. Hän sanoo ne aina ääneen, mistä minä pidän. Mikään ei tapahdu ikinä selän takana, vaan kaikki on suorasukaista, erittäin rehellistä palautetta.

Wolff liittyi Bottaksen manageritiimiin yhdessä Mika Häkkisen ja Didier Cotonin kanssa vuonna 2008 ja oli vahvasti ajamassa suomalaista läpi formula ykkösiin. Mercedes-sopimuksen myötä kaksikon suhde muuttui, kun managerista tuli Bottaksen uusi pomo.

– Hän on nyt vain se paha jätkä, Bottas nauraa.

– Mutta myös tukija, joka potkii minua eteenpäin, hän lisää.

– Hän on minusta hieno johtaja. Tiimi on iso ja se tarvitsee oikeanlaisen johtajan johtamaan oikeaan tapaan.

Lue myös:

    Uusimmat