Valtteri Bottas paljastaa Mercedeksen tiimipalaverin sisällön: ”Olivat huolissaan, että teen saman Lewikselle ensi kerralla – tietenkin tuollaiset muistetaan”

Valtteri Bottas päätti noudattaa Mercedeksen herrasmiessääntöjä Singaporen F1-kisassa, vaikka Lewis Hamiltonista ei ollut samaan lauantain aika-ajossa. Tiimin sisällä asia käytiin läpi ajopäivien välissä.

Bottas jäi Singaporen kisassa Hamiltonin jälkeen viidenneksi, kun hän päätti noudattaa Mercedeksen toivetta ja päästi varikolta radalle palanneen tallikaverinsa edelleen. Palkintopallisijaa ei tullut kummallekaan.

– Meillä oli eri taktiikat Lewisin kanssa. Pysähdyin aiemmin, ja jos se olisi ollut minun valintani ja minulla olisi ollut etuoikeus edellä ajavana, niin silloin olisi ollut jotain mahista, mutta huonosta aika-ajosta kärsi sitten vähäsen, Bottas kertoi tilanteesta C Morelle.

Hamilton onnistui aika-ajossa nousemaan toiseksi, kun hän etuili viimeiselle kierrokselle lähdettäessä röyhkeästi Bottaksen edelle. Suomalaisen kierros kärsi tästä ja hän jäi viidenteen lähtöruutuun. Bottas sätti tiimiradiossa Hamiltonia "paskapääksi", joten arvatenkin Mercedeksellä käytiin asiaa läpi lauantain päätteeksi.

– Ei siinä, juteltiin asiat selväksi. Tietenkin ne olivat vähän huolissaan, että minä teen saman jutun Lewikselle ensi kerralla. Tietenkin aina tuollaiset asiat muistetaan, mutta kyllä ne puhumalla selviävät, Bottas kommentoi.

Kisassa takaisinmaksua ei kuitenkaan tapahtunut tänä viikonloppuna, vaan Bottas väisti Hamiltonin tieltä tiimin pyydettyä. Viikonlopun oppi on Bottakselle selvä.

– Pitää päästä parempaan ruutuun aika-ajossa – tavalla tai toisella.

Lue myös:

    Uusimmat