Valtteri Bottas noudatti ohjeita, vaikka Lewis Hamilton vähät välitti niistä: ”Ensi kerralla toimii samoin minulle”

Valtteri Bottas uskoo yhä Lewis Hamiltonin Singaporen aika-ajossa tekemän tempun jälkeen, että tallikaveri antaa hänelle sunnuntain kisaa vastaavassa tilanteessa tietä Mercedeksen herrasmiessäännön mukaisesti.

Bottas raivostui lauantaina, kun Hamilton yllättäen ohitti hänet radalla autojen lähtiessä peräkkäin viimeiselle aikakierroksilleen. Mercedeksellä oli sovittu Bottaksen ottavan paikan Hamiltonin edeltä, mutta britti ei kunnioittanut tätä päätöstä.

Bottas kertoi tiimin selvittäneen asiaa lauantain päätteeksi. Mercedes-johdolla oli hänen mukaansa huoli siitä, että Bottas toimii seuraavalla kerralla samoin Hamiltonia kohtaan. Tallipomo Toto Wolff kutsui koko tapausta C Moren haastattelussa "väärinkäsitykseksi".

Sunnuntaina ei kuitenkaan ollut takaisinmaksun aika, kun Bottaksella oli tilaisuus viedä varikkokäyntiään pitkittäneeltä Hamiltonilta sijoitus Singaporen GP:ssä. Mercedes pyysi suomalaista hidastamaan omaa kierrostaan peräti kolmella sekunnilla, jotta Hamilton ehtii radalle takaisin neljännelle sijalle. Näin Bottas myös toimi.

– Meillä on ilman muuta tietyt säännöt. Edellä (kisatilanteessa) oleva auto saa paremman taktiikan. Sitten jos yrität poiketa taktiikasta, niin takana oleva auto hyötyy siitä, kuten minä hyödyin, Bottas selvensi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Tästäkään huolimatta Mercedes ei onnistunut epäonnistuneella taktiikallaan nousemaan palkintopallille. Hamilton tuli maaliin neljäntenä, Bottas viidentenä. Bottaksella on vakaa usko, että Hamilton toimii seuraavalla kerralla vastaavassa tilanteessa samoin.

– Jos olisin halunnut päästä edelle, se olisi ollut helppoa, mutta meillä on tietyt säännöt ja ne toimivat molempiin suuntiin. Eli ensi kerralla, kun minä olen hänen asemassaan, se toimii samoin minulle, joten se on ok.

– Tänään tietysti oli mahdollisuus parempaan, mutta nämä ovat säännöt, Bottas perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat