Toto Wolff muistaa Alain Prostin viisaat sanat: näin F1-legenda ohjeisti Hamiltonin ja Rosbergin sisällissodan keskellä

Mercedeksellä neljä vuotta tiukkaa kuskien välistä kamppailua suitsinut F1-tallipomo Toto Wolff kertoo saaneensa F1-legenda Alain Prostilta arvokkaita neuvoja Lewis Hamiltonin ja Nico Rosbergin tilanteen rauhoittamiseksi.

Hamiltonin ja Rosbergin välit alkoivat kiristyä pian, kun Mercedes hyppäsi F1:n vallankahvaan kaudesta 2014 alkaen. Lopulta Rosberg päätti ensimmäisen maailmanmestaruutensa varmistuttua lopettaa kauden 2016 päätteeksi.

Wolff kertoo F1.comin Beyond the Grid -podcastissa huomanneensa, että kumpikin kuljettajista oli alfakuskeja, joiden luontaiseen olemukseen ei kuulunut alistua kakkoskuskin asemaan.

– Se oli kuin tulivuori, joka alkoi täristä ja lopulta purkautui. Jokainen ristiriita kasvoi joksikin isommaksi ja aiheutti tiimin johtamiselle häiriötä, Wolff muistelee.

– Koska olemme ihmisiä, siitä tulee aina tunteiden puolesta vaikeaa, koska aika ajoin pidät toisesta enemmän kuin toisesta – ja se on täysin normaalia, hän perustelee.

Yksi keskustelu Alain Prostin kanssa vuonna 2014 auttoi Wolffia selviämään vaikean tiimikaksikon kanssa seuraavat vuodet. Prost kävi itse aikoinaan vieläkin tulisempaa kamppailua McLarenilla Ayrton Sennan kanssa, joten ranskalaismestari tiesi, mistä puhui.

– Kysyin häneltä, mikä hänen ja Sennan välillä meni pieleen. Miten kaksi mahtavaa kuskia näki suhteensa särkyvän ja päättyvän törmäyksiin radalla.

– Hän kertoi, että hänelle isoin ongelma oli tiimin johdon läpinäkymättömyys. He eivät koskaan tienneet, mikä McLarenin ylimmän johdon agenda oli, Wolff perustelee.

– Et koskaan tiennyt, olitko suosiossa vai et ja oliko politikointi sinua vastaan vai ei.

Tämän jälkeen Wolff on pyrkinyt tekemään Mercedeksen tiimistä mahdollisimman avoimen kuskejaan kohtaan.

– Joskus se tarkoittaa epämukavaa totuutta – asioita, joita et halua kuulla. Mutta vuosien saatossa, opimme tuntemaan toisemme paremmin, luottaa toisiimme ja epämukavasta totuudesta tulee apukeino yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, Wolff kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat