Miksi Valtteri Bottas toistelee samaa lausahdusta? – "Se on tuonut minut tähän pisteeseen"

Never give up -lausahduksesta on tullut erittäin tärkeä voimavara F1-tähti Valtteri Bottakselle. Suomalaiskuski kertoo toteamuksen merkityksestä samannimisessä C Moren dokumentissa. 

Bottakselle kausi 2019 oli tähän mennessä uran paras. Suomalaisen suusta kuultiin usein varsinkin tiimiradiossa englanninkielinen lause never give up.  

– Suomennettuna "älä ikinä luovuta". Moni ihminen luovuttaa tietyissä jutuissa, ja jos minä olisin joskus kisoissa luovuttanut tai tehnyt sen jossain vaiheessa uraa, niin en olisi tällä hetkellä tässä tilanteessa ja eläisi omaa unelmaani, josta haaveilin pikkupoikana, Bottas taustoittaa hänen kautensa summaavassa dokumentissa.  

– Sitä hokee itselleen, koska se on tuonut minut tähän pisteeseen. Uskon, että sen noudattaminen vie minut vielä pitkälle. 

Bottas halusi mestariksi jo vuonna 2019, mutta tallitoveri Lewis Hamilton oli etevämpi ja varmempi. Mites vuosi 2020? 

– Mikäköhän se tavoite on? Bottas naurahtaa. 

– Ei mikään muu kuin mestaruus. Luotan itseeni, ja minulla on ympärilläni ihmisiä, jotka myös luottavat siihen. Se on ainut, mikä tulee tekemään minut onnelliseksi tulosten puolesta ensi vuonna. Siitä se ei jää ainakaan kiinni, etten antaisi kaikkeani sen eteen.  

– Minulla on todella selkeät tavoitteet insinööritiimini kanssa; mihin pitää panostaa ja mitä se mestaruuden voittaminen vaatii. Se vaatii minulta tosi paljon, mutta kaikki ne (asiat) ovat paperilla ja ne ovat selkeitä. Siihen tähdätään, kahdeksannen kautensa formula ykkösissä aloittava Bottas summaa.  

Never Give Up – F1-kausi Valtterin silmin on katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 21. tammikuuta.  

Lue myös:

    Uusimmat