Valtteri Bottas paljastaa – oli jo lähellä lopettaa F1-uransa: "Minulle riitti"

Valtteri Bottas oli lähellä jättää Mercedeksen ja Formula ykkösen kokonan taakseen vuoden 2018 lopussa, kun hän joutui "synkkään paikkaan" epäonnistuttuaan haastamaan Lewis Hamiltonia mestaruudesta.

Kun Nico Rosberg vetäytyi voitettuaan mestaruuden vuonna 2016, verväsi Mercedes suomalaiskuskin hänen tilalleen. Bottas ei kuitenkaan onnistunut yltämään Hamiltonin tasolle kahdella ensimmäisellä kaudellaan, ja joutui ajoittain kakkoskuskin rooliin.

Käydessään F1-uraansa läpi Motorsport Magazinen My Big Break -podcastin vieraana, paljasti Bottas olleensa "hyvin lähellä" ripustaa kypäränsä naulaan.

– Vuoden 2018 lopussa olin lähellä lopettaa. Se oli hyvin lähellä, kertoi Bottas, joka ajaa nykyään Alfa Romeon ratissa.

– Tämä johtui juuri siitä, etten pystynyt ymmärtämään ja hyväksymään sitä, etten pystynyt voittamaan Lewisia noina kahtena vuotena. Laitoin niin paljon paineita itselleni.

– Varsinkin, kun olin joutunut kakkoskuskin rooliin. En todellakaan kestänyt sitä. Se ei ollut hauskaa.

Kun Bottakselta kysyttiin, aikoiko hän jäädä F1:stä kokonaan eläkkeelle, eikä vain jättää Mercedestä vastasi hän myöntävästi.

– Kyllä, ehdottomasti. Minulle riitti, jatkoi Bottas.

– Ihmismieli on tavallaan outo. Joskus se vie sinut pimeisiin paikkoihin ja menetät kaiken ilon asioista. Minä menetin ilon F1:stä ja F1-kilpailuista.

– Olin melkein vihainen F1:lle, mikä on outoa.

Uusi kipinä löytyi Suomesta

Bottas sanoi tarvinneensa tässä kohtaa vapaata. Asioiden ajattelu isommassa kuvassa auttoi ymmärtämään, miten hänellä olisi vielä hienoja mahdollisuuksia edessäpäin.

Bottas kertoi, että into jäädä F1-radoille palasi kesken talvisen metsäkävelyn Suomessa, tammikuussa 2019.

Lopullinen päätös tapahtui vain viikkoja ennen uuden kauden ennakkotestien jatkumista ja se osoittautui myös oikeaksi. Bottaksen kautta 2019 pidetään hänen parhaana Mercedeksellä, ja se alkoi komeasti Australian GP:n voitolla.

Bottas merkitsi voittonsa ikimuistoisella radioviestillä: "Ketä tämä ikinä koskeekaan, haista vi**u!".

Podcastissa suomalainen myöntää suunnanneen sen sekä itselleen, sille negatiivisuudelle, jonka hän oli antanut hiipiä sisään, että kaikille arvostelijoille, joiden mielestä hänen ei olisi pitänyt koskaan saada ajaa Mercedeksellä.

– Nyt kun katson taaksepäin, se oli minulle suuri koulu. Opin paljon itsestäni, Bottas totesi.

– Opin antamaan itselleni enemmän liikkumavaraa ja olemaan vähemmän ankara itselleni. Opin niin paljon kaikesta, että olen todella iloinen, että se tapahtui.

Lopuksi hän lähetti tunteikkaan viestin myös kaikille kuulijoille.

– Haluan vain sanoa ihmisille, että katsokaa elämässä aina kokonaiskuvaa, ohjeisti Bottas.

– Jos elämässä on vähänkin ahdistunut olo, ottakaa askel taaksepäin, aina on niin paljon enemmän saavutettavissa, jos ei anna periksi.


Lue myös:

    Uusimmat