Lewis Hamilton yritti päästä kilpakumppaneidensa ihon alle, Valtteri Bottakselta kylmänviileä reaktio: "En pidä puhumisesta"

1:56
Tulosruudussa selvitettiin torstaina toisen testiviikon tapahtumia ja koronaviruksen F1-sarjalle aiheuttamaa uhkaa.

F1-kausi 2020 on Valtteri Bottakselle neljäs Lewis Hamiltonin rinnalla Mercedeksellä. Hän toivoo tekevänsä saman kuin Nico Rosberg omalla neljännellä kaudellaan ja lyövänsä vihdoin suuren mestarin.

Bottas lähtee uuteen kauteen tilanteesta, jossa toisaalta mikään ei ole muuttunut mutta toisaalta kaikki on muuttunut.

Aivan kuten kolmena viime vuotena, Bottas joutuu starttaamaan tulevaan kauteen veitsi kurkulla, tilanteessa, jossa sopimus päättyy viimeisen osakilpailun jälkeen.

– Sopimustilanne ei vaikuta mitenkään. Tilanne ei ole uusi, mutta tämä vuosi on mielenkiintoinen. Ensi vuonna tulee suuri muutos: autot muuttuvat, ja monet kuljettajat jäävät ilman sopimusta. Mutta ne asiat tulevat sitten aikanaan, en mieti niitä vielä, Bottas sanoi toiseksi viimeisenä testipäivänä Mercedeksen varikkotiloissa.

Bottaksesta puhuttiin viime kauden alussa uudestisyntyneenä, Valtteri 2.0:na. Kausi tuotti uran parhaan kokonaistuloksen, MM-sarjan kakkossijan, mutta se ei ollut sitä, mitä Bottas tavoitteli.

Nyt Bottakselle tarjotaan Valtteri 3.0:n viittaa.

Hän suhtautuu versionumeroihin vähättelevästi, mutta myöntää, että viime kaudella tapahtunut muutos entistä aggressiivisempaan suuntaan on sellainen, jonka hän soisi pysyvän.

– Tämä on henkisesti hyvin vaativa laji. Henkinen puoli on kaiken avain. Kuljettajan täytyy tehdä sellaisia asioita, jotka sopivat hänelle itselleen. Se on yksilöllistä. Aggressiivisempi fiilis ja ajatusmaailma sopivat minulle. Etsin tapoja ollakseni sillä alueella entistä useammin, ja tavalla tai toisella aion olla suorituskykyni huipulla GP-viikonloppuina. Se on minusta kiinni, löydänkö tavat, joilla onnistun siinä.

Vaikka ammatilliset asiat ovat pysyneet jokseenkin muuttumattomina, Bottaksen siviilielämässä on puhaltanut suuret muutoksen tuulet. Viime vuoden lopulla kuultiin hänen ja Emilia-vaimon erosta, ja talven aikana Bottas on viihtynyt yhdessä australialaisen Tiffany Cromwellin kanssa.

Hän sanoo viettäneensä valtaosan talvesta Australiassa.

– Kävin kyllä Lapissa ja avannossa, mutta vietin talven pääosin hyvissä olosuhteissa. Australia tuntui hyvältä paikalta, ja seurakin oli hyvää. Olin kaukana kodistani, Euroopasta, kaikesta. Saatoin olla kuin tavallinen ihminen, mikä oli kivaa. Pystyin tekemään asioita herättämättä sen suuremmin huomiota.

– Aloitin harjoittelun normaalia aiemmin, koska minusta tuntui siltä. Olen pysynyt terveenä. Harjoitusmäärän ja -laadun perusteella talvi oli mahtava. Olen tyytyväinen siihen, miten viime kuukaudet ovat menneet. En muuttaisi mitään. Kaikki on ollut hyvässä tasapainossa.

Kun Mercedeksen uusi W11-autokin on tuntunut talvitesteissä todella hyvältä, Bottaksen lähtökohdat uuteen kauteen ovat kenties paremmat kuin kertaakaan aiemmin. Hän ei kuitenkaan lähde soittamaan poskeaan samaan tapaan kuin vaikkapa Hamilton, joka varoitti kilpakumppaneitaan aiemmin siitä, että aikoo olla tulevalla kaudella kuin kone.

– Lewis on saavuttanut paljon ja haluaa varmasti saavuttaa enemmänkin, mutta minäkin olen nälkäinen yrittäessäni saavuttaa omia tavoitteitani. En pidä puhumisesta, haluan näyttää radalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.