Valtteri Bottakselta lähti taas terveiset ”niille joita asia koskee” – kertoo nyt haistattelun taustat: "Täysin vastoin minun mentaliteettiani"

Valtteri Bottas päätti kauden toisen F1-voittonsa jälkeen avautua tiimiradiossa kritiikistä, jota hän on saanut pitkän voitottoman jakson aikana.

Bottas ajoi suvereeniin voittoon Venäjän Sotshissa noustuaan lähdössä ohi Red Bullin Max Verstappenin. Paalupaikalta startannut tallikaveri Lewis Hamilton puolestaan sortui rangaistuksiin, joiden myötä Bottas pääsi dominoimaan kisaa kärjestä.

Voiton jälkeen Bottas avasi radioyhteyden ja lausui tutut sanat:

– Taitaa olla taas mukava hetki kiittää kriitikoitani. Niille, joita asia saattaa koskea: haistakaa v****, Bottas sanaili.

Samanlainen viesti lähti matkaan vuoden 2019 Australian kisavoiton jälkeen.

Kisan jälkeen Bottas ei suostunut myöntämään MTV Urheilun haastattelussa, että sanat olisi suunnattu joillekin tietyille kriitikoille.

– Ei ollut mitään tiettyjä naamoja (mielessä), mutta oli taas aika lähettää terveisiä, Bottas totesi.

– Tässä on oltu jonkun aikaa tosi lähellä voittoa, ja totta kai välillä vain ihmetyttää ihmiset, jotka ajattelevat, että kantsii luovuttaa tai että se on siinä. Se on täysin vastoin minun mentaliteettiani.

– Minulle on pienestä pitäen opetettu se, että ikinä ei anneta periksi. Toivottavasti pystyn joitain ihmisiä rohkaisemaan ja innostamaan siinä, että ei kannata antaa periksi. Se on viimeinen virhe, jonka voi tehdä, Bottas lausui.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Kisavauhti jo lähellä Lewis Hamiltonin tasoa

Bottas piti kisaa suurena osoituksena hänen ottamastaan edistysaskeleesta. Hamilton putosi välistä saatuaan rangaistuksen harjoituslähtöjen ottamisesta väärästä paikasta, mutta tämä ei Bottaksen mukaan olisi välttämättä vaikuttanut kaksikon väliseen eroon radalla. Hän olisi lyönyt Hamiltonin muutenkin.

– Kisavauhdin puolesta tämä on ollut selkeästi minun paras vuoteni tähän mennessä. Se on ollut tosi vahvaa ja sitä, joka on puuttunut Lewisiin verrattuna, mutta sitten on vielä tiettyjä yksityiskohtia, joita pitää saada kohdilleen, Bottas kommentoi.

Ennen viikonloppua Bottas kertoi käyneensä Mugellon kisan jälkeen jopa kirkossa etsimässä loppua kokemalleen epäonnelle.

– Olisi oikeasti välillä edes vähän tuuria. Tänään tietenkin oli, ja otan sen ilomielin vastaan. Muuten se on pikkujuttuja, joista en voi tarkemmin sanoa, mutta vauhdin puolesta ollaan lähellä.

– Totta kai aika-ajo täällä oli vähän pettymys, mutta se oli ihan renkaista kiinni, etten saanut niitä oikeaan lämpötilaan. Pitää vain painaa eteenpäin, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja