Valtteri Bottaksen F1-tulevaisuudesta koruton arvio – yhteys Kimi Räikköseen nousee esiin

2:17
C Moren F1-tiimi analysoi Valtteri Bottaksen vaisun suorituksen Azerbaidzhanin GP:ssä.

Valtteri Bottaksen tulevaisuus F1-sarjassa on nyt enemmän uhattuna kuin kertaakaan aiemmin suomalaisen taipaleen aikana kuninkuusluokassa. Motorsport-sivuston toimittaja Roberto Chinchero on nostanut asiasta esiin mielenkiintoisia näkökulmia. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Steiermarkin GP 25.-27.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.25, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.55

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas ponnistelee tällä hetkellä viidettä kauttaan käyvän Mercedes-taipaleensa vaikeinta ajanjaksoa. Epäonneakin on ollut, mutta suomalaisen 6. sija ja 58 pisteen takamatka MM-taulukossa kuuden kilpailun jälkeen ovat rajuja pettymyksiä.

Suomalaistähti on edennyt Mercedeksellä vuoden mittaisilla sopimuksilla, mikä ei ole kuljettajan näkökulmasta paras vaihtoehto. Nyt jatko huipputallissa on vakavasti uhattuna, sillä esitykset ovat jättäneet toivomisen varaa. Lisäksi Mercedeksellä on reservissä nuori George Russell, joka on jo näyttänyt tasonsa Williamsilla ja kisan kestäneen Mercedes-tuurauksensa aikana.

Chinchero kirjoittaa, että Bottas todennäköisesti maksaa nyt suuren hinnan siitä, ettei hakenut paikkaa jostain toisesta tallista viime kauden päätteeksi, vaan halusi vielä tavoitella maailmanmestaruutta Lewis Hamiltonin rinnalla. 

– Vuoden 2020 kuljettajamarkkinoilla oli tarjolla merkittäviä paikkoja, ja moni kuljettaja käytti tilanteen hyväksi aloittaakseen uuden jakson urallaan. Noista sopimuksista iso osa oli kaksivuotisia, mikä tarkoittaa sitä, että ovi moneen talliin on nyt kiinni, Chinchero kirjoittaa. 

Motorsportin italiankielisen sivuston toimittaja kirjoittaa, että Bottaksella olisi ollut hyvä sauma tavoitella paikkaa ainakin Alpinelta (entinen Renault) ja McLarenilta. Jos Mercedes ei jatka nyt Bottaksen kanssa, suomalaisen vaihtoehdot ovat vähissä. 

Chinchero nostaa esiin muun muassa Kimi Räikkösen edustaman Alfa Romeon. 

– Se, että suomalainen jatkaisi formula ykkösissä kaudella 2022, voisi tarkoittaa paluuta Williamsille tai puhelinsoittoa Alfa Romeolta. Tuo olisi jännittävä näkymä nuorelle kuljettajalle, mutta ei missään nimessä kuskille, joka tulee maailmanmestaritallista. 

Chinchero epäilee sitä, että Bottas olisi kiinnostunut astumaan näin paljon taakse päin lähtöruudukossa. Hän nostaakin esille Räikkösenkin tekemän hypyn rallin puolelle. Bottas on nimittäin tuttu näky ralliauton ratissa. 

– Joskus urheilussa nähdään pelastautumistarinoita, mutta poistuminen Abu Dhabin varikolta 12. joulukuuta ei tule olemaan helppo pala Bottakselle. Jos kaikki menee odotusten mukaisesti, Bottas tuntee hyvästelleensä elämänsä parhaan mahdollisuuden, Chinchero päättää.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja