Valtteri Bottaksen avautuminen jätti erikoisen kuvan Mercedeksen toiminnasta: "Virheitä, jotka tiimin pitää saada pois"

Valtteri Bottas haastaa kotiradalla ajavan Lewis Hamiltonin MM-sarjan johtopaikasta viikonloppuna – näistä asetelmista lähdetään kohti Britannian GP:tä 10:24
Niki Juusela kommentoi Valtteri Bottaksen tilannetta ja ennakoi Britannian F1-viikonloppua MTV Uutiset Livessä maanantaina.

Valtteri Bottaksen Unkarin GP-viikonlopun päätteeksi esiin nostamat tiimin tekemät virheet kuulostavat C Moren F1-selostajan Niki Juuselan korvaan jopa hiukan oudoilta, kun kyse on Mercedeksen kaltaisesta loppuun saakka hiotusta organisaatiosta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas kertoi kisan jälkeisessä suomenkielisessä mediakonferenssissaan, että Mercedes on epähuomiossa tankannut hänen autoonsa liikaa polttoainetta Unkarin aika-ajoissa ja säätänyt ajokorkeuden liian ylös Itävallan jälkimmäisessä kisassa.

Hän ei kuitenkaan tuonut samoja asioita esiin kansainvälisissä lehdistötilaisuuksissa. Niki Juusela ei jaksa uskoa salaliittoteorioihin, joiden mukaan Mercedes tekisi asiat huolellisemmin Lewis Hamiltonin kohdalla tai suoranaisesti sabotoisi Bottaksen menoa.

– Helpostihan me rupeaisimme suuntaamaan jo salaliittoteorioihin Mersun sisällä, että siellä pelataan Lewis Hamiltonille seitsemättä maailmanmestaruutta ja kautta vietäisiin siihen suuntaan, että siellä jollain tavalla hiekoitettaisiin Bottaksen taivalta.

– Minä en jaksa vain uskoa siihen, koska puhutaan niin ammattimaisesta organisaatiosta Mercedeksen tapauksessa, Juusela totesi maanantaina MTV Uutiset Livessä.

– Ei nykypäivän huippu-urheilussa ole varaa sellaiseen, että siellä missään tapauksessa lähdettäisiin ehdoin tahdoin ainakaan näitä virheitä toiselle kuljettajalle tekemään.

Tilanne on kuitenkin erikoinen, sillä tavallisesti vastaavia virheitä tulee vain kovissa painetilanteissa kilpailijoiden ahdistaessa – ja silloinkin harvoin Mercedekselle. Nyt tiimi on ollut aivan ylivoimainen alkukaudesta.

– Uskon, että kyse on aivan inhimillisistä virheistä, mutta jos ja kun on ollut liikaa polttoaineita ja väärä ajokorkeus peräkkäisinä viikonloppuina, niin nämä ovat juurikin niitä virheitä, jotka tiimin pitää saada pois Bottaksen auton ympäriltä, jotta voidaan ajaa täysipäiväisesti kilpaa Hamiltonia vastaan.

– Näihin ei vain ole varaa, ja minun mielestäni se on jopa outoa, että muutama tällainen virhe on alkukauteen mahtunut, Juusela toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat