Mercedes-pomo Valtteri Bottaksen kokemasta kohtelusta: ”Epämiellyttävissä tilanteissa katsomme sääntökirjaamme”

Mercedes tekee ratkaisunsa kuljettajien välisestä marssijärjestyksestä aina isolla rahalla tuetun tiimin etu mielessään. Tämä pätee teknisen johtajan James Allisonin mukaan Valtteri Bottaksen lisäksi myös Lewis Hamiltoniin.

MAINOS

C Moren huippu-urheilut
katsottavissa maksutta!

C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi on asiakkaille maksuton kokeiluviikonloppu pe-su 27.9.-29.9.

Lue lisää täältä.

Venäjän GP suorana 27.-29.9.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen tallimääräykset nousivat jälleen tapetille Bottaksen jouduttua Singaporen GP:ssä rengastaktiikasta kärsineen Hamiltonin apumieheksi. Ja kun F1-sarja siirtyi sieltä Venäjälle, pintaan nousivat muistot vuoden takaisesta Sotshin kisasta, jossa Bottas joutui luovuttamaan voiton MM-taistelussa tiukasti mukana olleelle tallikaverilleen.

C Moren haastattelussa ollut Allison ei pitänyt siitä, että nämä asiat rinnastettiin toisiinsa.

– En ole varma, onko reilua sanoa, että Singaporessa tapahtunut olisi ollut täysin sama asia kuin mitä tapahtui täällä vuosi sitten, Allison oikaisee.

– Mutta mitä tulee molempiin kuskeihimme, niin kisoihin lähtiessä meillä on oma säännöstömme. Se on olemassa siksi, että sen avulla varmistetaan, että se on reilua molemmille osapuolille, ja että Mercedes saa tiiminä parhaan mahdollisuuden voittaa molemmat mestaruudet, hän jatkaa.

Bottaksen on kuitenkin vaikea olla kiperissä tilanteissa hyötyvänä osapuolena Hamiltonin pitäessä jälleen 65 pisteen MM-johtoa. Allison muistuttaa, että tiimiä seurataan suurennuslasilla ja painetta tulee taustalta paljon.

– Jos päädymme tiettyihin olosuhteisiin, jossa on aivan selvää, että meidän täytyy tehdä epämiellyttäviä asioita, jotta edistymme paremmin molemmissa sarjoissa, niin me katsomme sääntökirjaamme jälleen kerran. Ja tämä pätee molempiin kuskeihimme – ei vain Valtteriin, Allison sanoo.

– Ja toivottavasti teemme oikein tiimille, jota tuetaan isolla rahalla ja tosissaan olevien sponsorien toimesta, jotka haluavat meidän onnistuvan. Me otamme sen vastuun vakavasti.

Lue myös:

    Uusimmat