Tuleva F1-kisa vakavasti siirtouhan alla koronatartuntojen piikin takia – "Olisi Lewis Hamiltonille aika kova etulyöntiasema"

Valtteri Bottas haastaa kotiradalla ajavan Lewis Hamiltonin MM-sarjan johtopaikasta viikonloppuna – näistä asetelmista lähdetään kohti Britannian GP:tä 10:24
Niki Juusela ennakoi MTV Uutiset Livessä Britannian F1-viikonloppua.

F1-sarja seuraa parhaillaan tarkalla silmällä Espanjan viimeaikaista huolestuttavaa kehitystä koronavirustartuntojen käännyttyä uudelleen jyrkkään kasvuun. Sarja voi joutua jäämään sijoilleen Britanniaan jopa kolmeksi kisaviikonlopuksi putkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tuore kasvu koronavirustartunnoissa sai Ison-Britannian hallituksen julistamaan uuden matkustuskiellon Espanjaan ja 14 päivän karanteenin sieltä palaaville. Katalonian itsehallintoalue puolestaan määräsi baarit ja yökerhot jälleen suljettaviksi. Suomessa Aurinkomatkat perui maanantaina elokuun matkat Espanjaan.

F1-sarjan kohdalla tilanne tarkoittaa vakavaa takaiskua Espanjan GP:lle, joka on tarkoitus ajaa 16. elokuuta kahden Britannian osakilpailun jälkeen. Vaikeaksi tilanteen tekee se, että suurin osa F1-tehtaista sijaitsee Englannissa.

Lisäksi Barcelonan jälkeen F1-sarjan olisi määrä olla vain puolitoista viikkoa myöhemmin jo Belgian Spassa käynnistämässä seuraavaa kisaviikonloppua.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela on jo hiukan epätoivoinen sen suhteen, että Espanjassa voitaisiin ajaa reilun parin viikon päästä. Yhtenä vaihtoehtona on ollut, että tallit jäisivät kahden Silverstonen kisan jälkeen edelleen paikoilleen ja ajaisivat jopa kolmannen kisan samassa paikassa.

Tämä puolestaan saattaisi olla Mercedeksen Lewis Hamiltonille iso etu MM-taistelussa Valtteri Bottasta vastaan.

– Se on aika kova etulyöntiasema. Hänen hyvä rekordinsa ja suorituskykynsä aikaisemmin jo tällä radalla lisättynä kotikenttäetuun sekä Mersun tallille että Lewis Hamiltonille, on mielestäni aika kova etu, Juusela pohti maanantaina MTV Uutiset Livessä.

Lue myös:

    Uusimmat