Valtteri Bottakselle lupa hyökätä Lewis Hamiltonin kimppuun: ”Haluamme ehdottomasti nähdä heidän kisaavan keskenään”

MM-taistelun kannalta Valtteri Bottaksen isku Japanin GP:ssä tuli valitettavan myöhään, mutta Mercedeksen merkkimestaruuden varmistuminen tuo uutta säpinää Hopeanuolten välille F1-kauden neljään viimeiseen kisaan.

Bottas hankki Mercedekselle voiton myötä varmistuksen vuoden 2019 valmistajien MM-tittelistä. Kuskien sarjassa tallikaveri Lewis Hamilton on kuitenkin jo lähellä kuudennen mestaruutensa varmistamista.

Nyt kun tallin paineet tärkeästä MM-taistelusta on tyydytetty, tallipäällikkö Toto Wolff antaa mielellään Hamiltonin ja Bottaksen ajaa kisavoitoista Meksikon, Yhdysvaltain, Brasilian ja Abu Dhabin päätöskisoissa.

– Meidän täytyy pysyä aiemmin määrittelemiemme arvojen tasalla ja pelata aina mitä reiluinta peliä, Wolff kommentoi Suzukan voiton jälkeen.

– Voitte nähdä, kuinka vaikeaa se on joskus, kuten nyt, mutta haluamme ehdottomasti nähdä heidät kisaamassa keskenään.

Kuskien välinen piste-ero ei vain ollut tallipomollakaan täysin hallussa.

– Valtteri on pisteissä todella kaukana. Mitä se ero on nyt? 73 pistettä? Wolff kyseli ja sai lehdistöltä vastaukseksi 64 pistettä.

– Se on kaksi ja puoli voittoa neljästä kisasta, Wolff laski nopeasti.

Tämä laskutoimitus puolestaan vaatisi Hamiltonin jäämistä pisteittä, jotta Bottas voisi vielä mestaruuden viedä tallikaveriltaan.

– Annamme heille tasavertaisen mahdollisuuden, ja se on kiinni siitä, miten he selvittävät sen radalla, Wolff jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat