Mercedes harkitsee sittenkin tallimääräyksiä – "Tilanne on nyt erilainen"

Mercedes-talli saattaa olla pakotettu ottamaan Lewis Hamiltonin marssijärjestyksessä Valtteri Bottaksen edelle, jos MM-pistetilanteen kehitys jatkuu samanlaisena tulevissa F1-kilpailuissa.

Paalupaikalta Bahrainin osakilpailuun startannut Bottas joutui tiimin pyynnöstä päästämään Hamiltonin ohitseen oltuaan pahoissa vaikeuksissa renkaidensa kanssa.

Tallikaverin vauhti riitti paremmin Ferrarin Sebastian Vettelin haastamiseen, muttei riittänyt kakkossijaa parempaa lopputulokseen. Kolmanneksi sijoittunut Bottas on nyt jäänyt kolmen kisan jälkeen 23 pisteen päähän Hamiltonista, joka käy nyt tiukkaa kärkitaistoa Vetteliä vastaan.

Mercedes on ollut viime vuosina täysin ehdottomasti tallimääräyksiä vastaan, kun Hamilton kävi kärjessä taistelua vain tallikaveriaan Nico Rosbergia vastaan. Nyt tilanne vaatii moottoriurheilujohtaja Toto Wolffin mukaan uudelleentarkastelua.

– Emme pidä siitä yhtään. Se ei ole sitä, mitä olemme tehneet viimeiset pari vuotta. Mutta nyt tilanne on erilainen, joten tämä vaatii kunnon analyysiä siitä, mitä se tarkoittaa ja missä me olemme, Wolff kommentoi BBC:lle.

– Haluaisimme antaa kummallekin tasapäisen mahdollisuuden kisan alkaessa. Olemme sen heille velkaa. Nyt näitte, mitä me teimme kisassa. Teimme päätöksen – kahteen kertaan, Wolff viittasi Bottaksen saamiin pyyntöihin päästää Hamilton ohi.



Lue myös:

    Uusimmat