Valtteri Bottakselta vahva vihjaus: Mercedes estänyt osallistumisen MM-taisteluun

Valtteri Bottas kertoo, ettei Mercedes-talli ole tällä kaudella sallinut hänen osallistumistaan taisteluun kuljettajien maailmanmestaruudesta. Röyhkeän itsekkääksi hän ei silti aio edessä olevasta tallin vaihdoksestaan huolimatta ryhtyä.

Bottas on viidennellä Mercedes-kaudellaan pahaan asemaan, kun tallikaveri Lewis Hamilton on saanut Red Bullin Max Verstappenista kovimman haastajansa vuosikausiin.

Kiristynyt tilanne on pakottanut Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin priorisoimaan Hamiltonin tuloksia entistä aikaisemmassa vaiheessa kautta. Samalla Bottas on pudonnut nopeasti leikistä MM-pistetaulukossa.

Bottakselta kysyttiin Venäjän Sotshissa, saako hän silti edelleen Mercedeksen puolesta taistella mestaruudesta.

– En oikeastaan tiedä. Pitää kysyä Totolta. Piste-ero on tietysti edelleen aikamoinen, Bottas kommentoi GP Todayn mukaan.

– Ainakin aikaisemmassa vaiheessa kautta minusta tuntui, etten saa enää osallistua kilpailuun, mutta ei sitä koskaan tiedä. Mennään kisa kerrallaan.

Bottas väistyisi yhä Hamiltonin tieltä

Bottas ajoi heti ensimmäisessä kisassaan Alfa Romeo -siirron varmistuttua paalupaikan ja voiton Italian sprinttikilpailussa. Eroa edellä olevaan Hamiltoniin on kuitenkin jo 80,5 pistettä, joten suomalainen ei aio ryhtyä röyhkeillä otteilla pilaamaan tallikaverinsa mestaruustaistelua.

–  Olemme keskustelleet sisäisesti monista asioista, myös erilaisista skenaarioista. Jokainen kisa on erilainen, ja voi tulla tilanteita, joissa meidän täytyy tehdä tallina töitä. Silloin minun pitää tehdä palvelus tiimille, Bottas tunnustaa.

Hän vahvistaa myös, että suostuu siirtymään sivuun Hamiltonin tieltä, jos talli sitä pyytää.

– Tässä tilanteessa, kyllä, tekisin sen, Bottas toteaa.

– Lewisilla on tällä hetkellä paljon suurempi mahdollisuus siihen, joten tilanne on sellainen.

Lue myös:

    Uusimmat