Mersu-pomo näkee: Valtteri Bottas olisi taistellut mestaruudesta ilman yhtä pahaa takaiskua

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan suomalaiskuski Valtteri Bottas olisi taistellut maailmanmestaruudesta ilman Azerbaijanin Bakussa tapahtunutta ikävää takaiskua.

Bottas ei ole ottanut tällä kaudella yhtään voittoa, vaikka hän on ollut lähellä sitä Azerbaijanin Bakun GP:ssä ja Venäjän Sotshin kisassa.

Bakussa Bottas oli kärjessä kisan loppuhetkillä, kunnes hän ajoi lähtösuoralla olleeseen pieneen hiilikuitupalaseen. Tämä rikkoi Bottaksen auton takarenkaan. Voitto meni ohi suin.

Jos Mercedeksen suomalaiskuski olisi ajanut kisassa ykköseksi, olisi hän ollut vain pisteen päässä MM-sarjaa johtaneesta Ferrarin saksalaisesta Sebastian Vettelistä.

Tämä olisi antanut vain lisää positiivista virtaa Bottaksen muutenkin vahvasti sujuneeseen alkukauteen.

– Siitä olisi tullut 25 pistettä lisää Valtterille. Toki, se olisi auttanut meitä varmistamaan tallimaailmanmestaruuden aiemmin, mutta se olisi antanut myös hänelle sauman taistella mestaruudesta tällä kaudella, Wolff mietti Motorsport Weekin mukaan.

Venäjällä Bottas oli kärjessä vielä varikkopysähdysten jälkeen. Suomalaiskuski päästi kuitenkin maailmanmestaruudesta taistelleen Hamiltonin edelle tallimääräyksen myötä.

Wolff on hehkuttanut pitkin kautta Bottaksen ja toisen Mercedes-kuskin, englantilaisen Lewis Hamiltonin yhteistyötä. Mercedeksellä kuskien sisäiset välit ovat olleet aiemmin hyvin kireät. Viittaus kohdistuu hetkiin, jolloin Hamilton ja saksalaiskuski Nico Rosberg kävivät kiivasta taistoa maailmanmestaruuksista.

– Lewis ja Valtteri ovat kuin jin-jang. Kaikki puheet tapahtuvat radalla, eikä ole mitään väittelyitä tai poliittisia pelejä, Wolff sanoi ja jatkoi:

– En sano tuota mitenkään negatiivisesti; kaikki kuskit haluavat saavuttaa omalla tavalla menestystä. Valtteri on erittäin viileä suomalainen. En usko, että hän edes ymmärtää, jos jossain tapahtuu manipulointia. Heidän välillä on mahtava ystävyyssuhde, Mersu-pomo näkee.

Mercedes varmisti tallimestaruuden viime viikonloppuna Brasilian GP:ssä. Hamiltonin kuljettajien maailmanmestaruus varmistui puolestaan Brasiliaa edeltäneessä Meksikon GP:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat