Mainos

Valtionsyyttäjä tyytyy Supo-jutun tuomioon

Jukka Rappen mukaan Supo-oikeudenkäynti osoitti, että säännöt poliisimiesten velvollisuudesta siirtää alaistaan koskevat rikosepäilyt syyttäjän harkintaan ovat vajavaiset.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe on ilmoittanut, että hän tyytyy Helsingin hovioikeuden antamaan tuomioon Supon teleurkintajutussa. Rappe ei aio hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Maaliskuun lopussa hovioikeus vapautti suojelupoliisin päällikön Seppo Nevalan ja osastopäällikkö Petri Knapen virkarikossyytteistä. Myös Soneran ex-turvallisuusjohtajan Juha E. Miettisen syytteet menivät nurin.

Ainoaksi Supon teleurkintajutun tuomituksi jäi hovioikeuden ratkaisun jälkeen Supon pohjoisen alueyksikön päällikkönä toiminut Martti Pitkänen. Hänet tuomittiin joulukuussa käräjäoikeudessa sakkoihin viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota lainkaan.

Valtionsyyttäjä katsoo kuitenkin Supo-oikeudenkäynnin osoittaneen, että säännöt poliisimiesten velvollisuudesta siirtää alaistaan koskevat rikosepäilyt syyttäjän harkintaan ovat vajavaiset. Rappen mukaan puutteita voitaisiin korjata tekemällä mahdollisesti muutoksia poliisirikosten esitutkintaa koskevaan ohjeistukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.