Mainos

Valtion menoleikkaukset taas esille

Valtion menojen leikkaukset ovat yhä tapetilla. Hallitus joutuu alivaltiosihteeri Johnny Åkerholmin mukaan karsimaan lisää menoja, jos uusia työpaikkoja pyritään luomaan verotusta keventämällä.

Åkerholm kuitenkin korostaa, että hallituksen tavoite valtion velan kasvun supistumisesta toteutuu nykyisilläkin säästöillä. Jos sen sijaan suunnitellaan jonkinlaisia verojen kevennyksiä, menoja joudutaan hänen mukaansa leikkaamaan. Moni taho taas on todennut, ettei yrityksiin synny uusia työpaikkoja eikä hallituksen työllistämistavoite toteudu ellei verotukseen puututa.

Suomen Emu-neuvottelija Åkerholm toivoo, että ns. Emu-rahastojen merkitys selvitettäisiin huolella. Hän katsoo, että yritysten ja toimialojen tulee varautua suhdannehäiriöihin jollakin tavoin. Paras vaimennin hänen mukaansa ovat yritysten vahvat taseet. Mutta riittääkö se?
-Onko riski, että vaikka taseet kestävät, niin yritysjohtajien kantti ei kestä taseiden heikkenemistä suhdannehäiriössä, hän aprikoi STT:n haastattelussa.

Åkerholmin mukaan nyt on jo merkkejä siitä, että sijoittajien johtopäätösten pelossa yritykset eivät ole valmiita tasejoustoihin.
-Vaikka yritysten tilauskirjat ovat täysiä ja ylitöitä tehdään, teollisuus antaa lomautusvaroituksia siltä varalta, että tilanne tulevaisuudessa heikkenee. Tämä on jo yliherkkää reagointia, Åkerholm sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.