Vältä virheostokset kosmetiikkakaupoilla – lue shoppailijan muistilista

Lojuuko laatikon pohjalla kasa pettymykseksi osoittautuneita meikkivoiteita, kuivahtaneita ripsivärejä, samanvärisiä huulikiiltoja tai lähes käyttämättömiä hajuvesipulloja? Nämä vinkit ovat juuri sinua varten.

Aina uudet tuotteet eivät osoittaudu nappihankinnoiksi, joten varmasti suurin osa meistä omistaa käyttämätöntä tai vain vähän käytettyä kosmetiikkaa. Virheostoksia voi välttää yksinkertaisilla vinkeillä.

Muista vuodenaikojen vaikutus ihoosi

Useimpien iho on hyvin erivärinen kesällä ja talvella. Meikkipohja ja aurinkopuuteri saavat ihon näyttämään luonnottomalta, jos kasvojen väri poikkeaa muun ihon sävystä paljon. Sen takia kesä- ja talvi-iholle on syytä olla erisävyiset tuotteet, esimerkiksi samasta meikkivoiteesta tummempi ja vaaleampi sävy, joita voi sekoitella keskenään päivetyksen mukaan.

Vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa värin lisäksi myös ihon kosteuteen. Käytä talvella rasvaisempia ja kosteuttavampia tuotteita kuin kesällä.

Tuoksuttele hajuvettä kunnolla

Älä osta hajuvettä ensimmäisen nuuhkaisun perusteella. Suihkauta hajuvettä ja nuuhkaise sitä vasta muutaman minuutin päästä. Niin saat paremman käsityksen siitä, millainen tuoksu oikeasti on.

Tarkastele sävyä luonnonvalossa

Kauppojen keinovalo vääristää meikkien sävyjä. Ennen ostamista kokeile tuotteita ihollesi, esimerkiksi kaulalle, ja varmista, että meikkivoiteen tai puuterin sävy sulautuu ihon sävyyn myös luonnonvalossa.

Testaa huulikiillon ominaisuudet

Älä osta huulikiiltoa pelkästään sillä perusteella, että se näyttää huulillasi hyvältä. Ota huomioon myös tuoksu ja maku, levittämisen helppous sekä se, miten hyvin kiilto kestää paikoillaan. Tee muut ostoksesi ensin ja päätä huulikiillosta vasta viimeisenä.

Kokeile kasvoihin

Meikkejä voi kokeilla käteen, mutta tähän metodiin ei yksinään kannata luottaa. Käden iholla tuotteet eivät näytä samoilta kuin kasvoilla, koska kasvojen ja käden ihon sävy ei ole sama. Lisäksi jotkin tuotteet saattavat olla sopimattomia herkälle kasvojesi iholle, vaikka ne eivät kädessä aiheuttaisikaan esimerkiksi punoitusta.

Älä osta liikaa

Iso pakkaus tulee halvemmaksi vain, jos käytät kaiken. Mikäli kokeilet tuotetta ensimmäistä kertaa tai et muuten ole varma sen täydellisyydestä, valitse pieni pakkauskoko.

Asiakkaita yritetään usein houkutella ostoksilla osta kolme ja maksa kaksi -tarjouksilla. Älä osta useamman tuotteen pakkauksia, jos kaikki eivät ole suosikkituotteitasi. Jos osa purkeista jää käyttämättä, maksat suotta turhista tuotteista.

Lue arvosteluja

Netistä kannattaa lukea tuotearvosteluja etenkin, kun olet ostamassa kallista kosmetiikkaa tai laitetta, kuten suoristusrautaa. Niin vältät ikäviltä yllätyksiltä ja tiedät, mitä olet ostamassa.

Katsasta kokoelmasi

Ennen kuin lähdet kosmetiikkaosastolle, katso, mitä kaikkea omistat jo ennestään. Jos kaapissasi lojuu käyttämättöminä tietyn valmistajan tuotteita tai tietynsävyisiä meikkejä, älä osta niitä enää. Et myöskään tarvitse samaan aikaan kymmentä ripsiväriä tai monta samanväristä huulikiiltoa. Useimpia tuotteita löydät kaupoista myöhemminkin, silloin, kun niitä oikeasti tarvitset.

Lue ainesosaluettelo

Kosmetiikkatuotteiden INCI-listat ovat pitkät, mutta niiden lukeminen kannattaa. Vältä ainakin ainesosia, joiden tiedät aiheuttavan itsellesi allergiaa. Kiinnitä huomiota erityisesti myös imeytyvien tuotteiden, kuten voiteiden, ainesosiin, jotta et turhaan levitä ihollesi haitallisia ainesosia.

Lue myös:

AVA / Leenastiina Simola

Osittainen lähde:Woman's Day

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja