Mainos

Valmistuneet saavat miljoonia puhdasta rahaa

Pankki on myös suosittu paikka hankkia ylioppilaille ja muille vastavalmistuneille lahjoja. Suosituimmat lahjat ovat lahjakortit sekä shekit.

Nordean yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen sanoo, että tyypillisin lahjasumma on 50-70 euroa. Lahjakortit saattavat sisältää pienempiäkin summia. Mutta myös joitain erittäin suuria, asunnon ja auton luokkaa olevia lahjojakin annetaan.

Nummisen mukaan lahjaksi menee myös rahastolahjakortteja, jossa vastavalmistunut saa pesämunan rahaston tai osakesalkun kasvattamista varten.

- Lahjashekki ja lahjakortti ovat erittäin perinteisiä tuotteita. Ne myyvät itse itseään. Pelkästään ylioppilas -ja muihin päättäjäisjuhliin myydään Nordeasta 40 000-45 000 kappaletta shekkejä ja muita lahjakortteja, Numminen laskee.

- Koko Suomen tasolla puhutaan noin 8-10 miljoonan euron satsauksesta rahalahjoihin. Sen päälle tulee käteisenä annetut lahjat sekä osakkeet ja muut satsaukset.

Nummisen mukaan rahalahjan saajan kannattaisi miettiä myös sitä, että sijoittaisi saamansa lahjan muuhunkin kuin hauskanpitoon.

- Se näkyy myös aika selkeästi, että lahjarahoja laitetaan järkeviin ja selkeisiin kohteisiin. Rahalahjoja saa ja pitääkin käyttää tietysti myös omaksi huviksi, Numminen summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.