Mainos

Valmetille 600 miljoonan tilaus

Valmet on saanut ruotsalaiselta Holmen Paperilta noin 100 miljoonan euron eli vajaan 600 miljoonan markan arvoisen paperikonetilauksen.

Metso-konserniin kuuluvalta Valmetilta 600 miljoonalla Tilattu PM 11 -paperikone toimitetaan Holmen Paperin Hallstavikin tehtaalle Tukholman pohjoispuolelle, ja se käynnistyy huhtikuussa 2002.

Koneesta, jonka viiran leveys on 9,3 metriä ja suunnittelunopeus 2000 metriä minuutissa, tulee Metson mukaan lajissaan Euroopan suurin. Se valmistaa mm. erikoisaikakauslehdissä ja mainoslehtisissä käytettäviä korkealaatuisia papereita, joiden markkinat ovat kovassa kasvussa.

Uusi kone korvaa Holmenin tehtaalla entisen, 35 vuotta vanhan PM 11 -koneen ja kasvattaa tehtaan MF-papereiden valmistuskapasiteettia 11 5000 tonnilla vuodessa 440 000 tonniin. Holmen on Valmetille tuttu asiakas, sillä Valmet toimitti tehtaalle 1990-luvulla jo kaksi paperikoneuudistusta ja useita pituusleikkureita.

Parhaillaan Valmet uudistaa tehtaan PM12-konetta. Niin sanottuja OptiConcept-paperikoneita Valmetilta on tähän mennessä tilattu yhteensä viisi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.